De ce este Elena Udrea un politician mai puternic decât Klaus Iohannis

| 19 aug, 2014

Elena Udrea este un candidat mai puternic decât Klaus Iohannis. Măcar Elena Udrea ştie că nu este îndrăgită de mai nimeni, dar nu se fereşte de oameni.

Elena Udrea participă la întâlniri cu electoratul, se laudă cu dezastrul pe care l-a lăsat în urmă la ministerul pe care l-a condus, are vervă. La capătul opus al spectrului îl avem pe Klaus Iohannis. Inert, nemişcat, inactiv, foarte greoi. În trei cuvinte, un candidat fricos.

Lui Klaus Iohannis se pare că îi este frică să răspundă la întrebările presei, îi este frică să se afişeze în faţa oamenilor cărora le va cere votul în această toamnă. Neamţul pare un candidat slab şi nepregătit pentru funcţia pe care o ţinteşte.

Citeşte şi: Traian Băsescu se duce să o ungă pe ELENA UDREA PREŞEDINTE

Klaus Iohannis candidat. Poate o pălărie mult prea mare pentru capul lui Klaus Werner Iohannis, candidatura la funcţia supremă în stat îi dă cam mult de furcă primarului de provincie. Iohannis fuge de presa incomodă, nu răspunde la întrebări şi în general eschivează. Să nu mai vorbim că Iohannis spune că nu a prezentat nici un fel de plan sau program pentru campania sa electorală. Una peste alta Iohannis este un candidat şters.

Este greu de crezut în acest moment că Iohannis are şanse să câştige prezidenţialele, când piaţa de candidaţi este atât de diversificată. Klaus Werner se bazează evident pe voturile de Dreapta, dar are o mare problemă cu Elena Udrea. Acelaşi bazin electoral este ţintit şi de Monica Macovei, şi de Cristian Diaconescu, şi de Elena Udrea. Să-i luăm pe rând.

Monica Macovei o ţine sus şi tare cu independenţa justiţiei şi vrea să se erijeze ca un candidat susţinut de societatea civilă. Să zicem că poate păcăli câteva procente de alegători, dar de la cine îi fură? Cel mai probabil de la Iohannis. Diaconescu şi-a anunţat candidatura ca independent. Dacă reuşeşte să strângă semnăturile şi candidează, se va baza tot pe electoratul băsist şi de dreapta, poate şi diplomatul va convinge câţiva alegători clasici PNL şi PDL să vină alături de el. În ultimul rând o avem pe Elena Udrea care îşi anunţă candidatura chiar în aceste momente. Udrea are şi ea capacitatea să întoarcă o grămadă pedelişti de pe poziţiile de „pro-Iohannis” afişate de ochii conducerii de la Modrogan.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

Elena Udrea candidat. Una peste alta dacă facem o adunare simplă putem emite o ipoteză fără să fim consideraţi absurzi: Iohannis este în pericol să nu intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale. În mod clasic, votul politic la prezidenţiale cântăreşte mult mai puţin decât la alte tipuri de alegeri: generale sau locale. La prezidențiale simpatizanţii, chiar şi membri de partid se uită la om. Are atracţie, are carismă, are discurs, am încredere în el? Klaus Werner Iohannis este în acest moment lipsit de calităţile necesare unui viitor preşedinte. Nu că Elena Udrea ar avea prea multe din aceste calităţi, dar cel puţin luptă pentru acest obiectiv.

În faţa unui candidat puternic pe stânga, cum este Victor Ponta, dreapta ar avea nevoie de un candidat impresionant, capabil să adune în jurul său pasiunile electoratului. Klaus Werner Iohannis are o piatră grea care îi atârnă de gât, întâlnirile de taină cu Băsescu. Spre deosebire de el, Udrea nu îşi ascunde relaţia cu şeful statului şi acest lucru o face un candidat mai puternic decât Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 aug, 2014
gika contra
klaus iohannis
in ardeal iohannis este favoritul numaru unu,pentru ca este omul care face si nu omul care vorbeste.voi cei din sud agreati doar guralivii,oameni care vorbesc mult si nu fac nimic.mai slabiti-ne cu aceste invective.iohannis trebuie sa fie presedintele romaniei!
20 aug, 2014
NewLevel
Ce smecherie :)
Nu, dom'le, pentru mine, ca "basist", lucrurile sint mult mai simple: nu votez cu Ponta pentru ca minte. Simplu. Nu votez cu Iohannis pentru ca e sustinut de PNL-ul ala care a dat lovitura de stat pe vremea USL-ului. Nu votez cu Diaconescu pentru ca a fost PSDist. Nu votez cu Udrea pentru ca e extraordinar de stupida si e un fel de Ponta in fusta, mai putin minciunile alea sfruntate.
Pentru mine e simplu: Macovei, pentru ca datorita ei ii avem pe Nastase si pe Voiculescu la inchisoare. Simplu.
20 aug, 2014
Aiuriel
N-o sa voteze mai nimeni cu Macovei...
Da, o fi facut ea multe pentru justitie, dar nu are figura de presedinte. Ar fi cazul sa-ti reconsideri pozitia fata de Iohannis. Ori votezi pentru cine are o sansa reala, ori o sa pierdeti rusinos in favoarea lui Ponta.
20 aug, 2014
terente
Daca te ghidonezi dupa fizic gresaesti amarnic!
Basescu e urat ca foamea si cel mai inteligent politician Roman (cu mici exceptii)
Udrea E cel mai frumos politician Roman dar e proasta de duduie!
Deci ai vrea unul frumos ca Udrea si destept ca Basescu?!
Greu... dar daca e sa votez tot m-am gandit la cei care au promis si s-au tinut de cuvant... Macovei e singura optiune pentru cei care au putina tinere de minte!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ