Mesaj de mobilizare de la Klaus Iohannis: dacă nu câștig prezidențialele...

| 19 aug, 2014

Klaus Iohannis candidat. Un candidat lansat în cursa prezidenţială ar trebui, teoretic, să transmită siguranţă partidului şi organizaţiilor din teritoriu şi să îşi asume rolul de locomotivă electorală, ceea ce Klaus Iohannis nu face.

Klaus Iohannis candidat. Atunci când au pus la cale puciul împotriva lui Crin Antonescu, cei din spatele lui Klaus Iohannis nu s-au gândit nicio clipă că edilul Sibiului va fi un preşedinte mai slab decât Crin Antonescu şi, mai ales, un candidat la prezidenţiale mult sub ceea ce a arătat fostul preşedinte PNL. Dar iată că, pe măsură ce alegerile prezidenţiale se apropie, Klaus Iohannis dă în fiecare zi măsura nepriceperii sale. Dincolo de ambalajul poleit, edilul sibian dovedeşte o inconsistenţă remarcabilă.

Prezent într-o emisiune la Digi24, preşedintele PNL şi-a dat din nou cu stângul în dreptul. Când tot partidul său aştepta un mesaj de mobilizare – că doar într-o lună şi jumătate se va da startul campaniei electorale – Klaus Iohannis a descris scenariul pe care îl ia în calcul, dacă nu va câştiga alegerile din noiembrie. “Dacă nu voi câştiga, voi rămâne copreşedintele noului PNL, voi merge mai departe împreună cu partidul şi vom câştiga alegerile parlamentare în 2016”, a explicat Iohannis dinamica din PNL, în cazul în care nu va câştiga cursa pentru Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: IOHANNIS: Vreau să fiu un preşedinte mediator şi integrator

Poate că pentru electoratul de dreapta răspunsul lui Klaus Iohannis nu este într-atât de surpinzător, dacă ţinem cont că edilul Sibiului ne-a obişnuit cu retorica sa plictisitoare. Pentru partidul său însă sau pentru ACL, mesajul pică cum nu se poate mai prost. Un candidat lansat în cursa prezidenţială ar trebui, teoretic, să transmită siguranţă partidului şi organizaţiilor din teritoriu şi să îşi asume rolul de locomotivă electorală. Ceea ce Iohannis nu numai că nu face, ci mai şi transmite pe deasupra un sentiment de incertitudine, subliniind implicit că nu poate câştiga competiţia pentru Cotroceni.

Klaus Iohannis pare parașutat din altă lume. În aceste condiţii, oamenii îl regretă deja pe somnorosul Antonescu, care, dincolo de toate păcatele lui, măcar era mai viu şi mai implicat, gata să se lupte pentru atingerea obiectivului propus. În contrast cu fostul preşedinte PNL, Iohannis nu își asumă nimic. Se prezintă în faţa românilor cu un discurs plat, fără un program specific unui prezidenţiabil.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Crin Antonescu candidat. Aşa stând lucrurile, ar mai fi totuşi timp pentru un schimb Antonescu-Iohannis pentru prezidenţiale, ca mutare prin care liberalii să mai salveze ceea ce mai poate fi salvat. Dacă PNL va merge pe mâna lui Klaus Iohannis, zarurile au fost deja aruncate. Preşedintele liberal îşi arată în fiecare zi incapacitatea de a mobiliza partidul în jurul său, de a mobiliza mase sau de a convinge electoratul de dreapta.

În discursul preşedintelui PNL mai trebuie remarcat totuşi un aspect important, definitoriu pentru omul politic Iohannis. Edilul sibian nu a luat nici măcar un moment în calcul demisia de onoare din fruntea partidului în cazul unui eşec în alegerile din noiembrie, anunţând ca nou obiectiv câştigarea scrutinului parlamentar din 2016. Ceea ce arată, în definitiv, că lui Klaus Iohannis îi este mai apropiată funcţia decât interesele generale ale partidului pe care îl conduce.

Citeşte şi: Crin Antonescu candidat. "Nu e deloc o nenorocire" dacă nu va fi desemnat candidat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ