Probleme în Paradis: Monica Macovei şi Cristian Preda la cuţite

| 18 aug, 2014

Monica Macovei candidat. Cel mai probabil, supărarea fostului ministru al Justiţiei este cauzată de tonul rezervat afişat de Cristian Preda, care nu s-a grăbit să i se alăture în proiectul prezidenţial, ci a rămas alături de conducerea PDL.

Candidaţi preşedinţie 2014. Războaiele pe zona de dreapta a spectrului politic par interminabile. După disputele pentru supremaţie din PNL, după neînţelegerile dintre PNL-PDL şi PMP care au dus la eşecul constituirii unui partid unic sau după recentele diferende din PMP privind desemnarea prezidenţiabilului, iată că un nou conflict iese le iveală. Anume acela dintre Monica Macovei şi Cristian Preda.

Monica Macovei preşedinte. Întrebată dacă s-a sfătuit cu vechiul său coleg Cristian Preda în legătură cu decizia de a candida ca independent la alegerile prezidențiale, Monica Macovei a spus că nu. Întrebată dacă este în continuare în bune relații cu Cristian Preda, Monica Macovei a răspuns: „Aș spune nu. (...) De exemplu, nu-mi spune nici bună ziua, de luni de zile”. Fostul ministru a adăugat că nu știe de ce și de la ce s-a produs această ruptură. „Vă dați seama că nu mă opresc să-l întreb. Deci, nici nu contează, pur și simplu”, a spus Monica Macovei.

Citeşte şi: Monica Macovei: O să plec din funcţia de europarlamentar când o să devin preşedinte

Deteriorarea relaţiei dintre cei doi, altădată buni camarazi, este la prima vedere surprinzătoare. Cel mai probabil, supărarea fostului ministru al Justiţiei este cauzată de tonul rezervat afişat de Cristian Preda, care nu s-a grăbit să i se alăture în proiectul prezidenţial, ci a rămas alături de conducerea PDL. Iar cum Monica Macovei l-a avut şi ea ca mentor pe specialistul numărul unu în conflicte, nimeni altul decât Traian Băsescu, fostul ministru al Justiţiei a aplicat şi ea celebrul slogan – cine nu e cu noi e împotriva noastră.

Un alt motiv plauzibil pentru răcirea relaţiei dintre Monica Macovei şi Cristian Preda ar putea fi legat de modul în care fostul ministru al Justiţiei şi-a asumat candidatura. Macovei nu a părăsit PDL-ul, ci a preferat să îşi anunţe candidatura ca membră a democrat-liberalilor, ceea ce probabil că i-a creat inconveniente suplimentare fostului decan de la Facultatea de Ştiinţe Politice.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

Indiferent de motivele rupturii, cert este că politicienii din zona de dreapta a eșichierului politic demonstrează o dată în plus propria lor neseriozitate. Prieteniile şi camaraderiile sunt pasagere, în funcţie de interesele unuia sau altuia la un moment dat. Mai grav este însă că, din toată degringolada şi conflictele perene de pe zona de dreapta au de pierdut cetăţenii fiindcă nu se profilează nicio alternativă reală.

Victor Ponta candidat. Lupta pentru funcţii, candidaturi şi influenţă a căscat o adevărată prăpastie între interesele cetăţenilor şi liderii politici de dreapta. Practic, şi cei mai optimişti români şi chiar oamenii ce compun nucleele dure de electorat din zona dreptei sunt complet dezorientaţi de ceea ce se întâmplă pe acest eșichier, cu numai o lună şi jumătate înaintea startului campaniei electorale. Aşa se face că liderii şi candidaţii dreptei îşi dau singuri cu stângul în dreptul, ceea ce oferă un avantaj major candidatului stângii, Victor Ponta. În timp ce pe zona de dreapta domnește haosul, partidele de stânga coagulate în jurul PSD demonstrează că sunt receptive la aşteptările electoratului. Pe scurt, candidaţii dreptei, oricât de mulţi ar fi, au pierdut lupta încă înaintea debutului campaniei electorale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ