Brașoavele dreptei. Dacă în România e recesiune, în Germania e dezastru!

| 15 aug, 2014

De ce vehiculează aceste ”voci” povestea falsă a unei recesiuni în România? Se pare că Udrea, Videanu, Boc și MRU au rămas foarte marcați de nereușitele economice proprii.

"Specialiștii" succesului economic de dreapta, îi știm cu toții, aceiași care în timpul guvernărilor teleghidate Boc-Băsescu-MRU erau cât pe ce să stingă lumina și să tragă obloanele acestei țări, aceiași care nu au știut decât să taie și chiar mai mult decât li s-a sugerat de către ”partenerii” de la Bruxelles, au purces la ofensiva electorală finală scoțând de la naftalină, în lipsă de altceva, povestea prăfuită a sfârșitului lumii din punct de vedere economic și ”pentru că Ponta”. Am aflat deci, pe surse, că în România este... recesiune. Adică în țara descrisă în The Economist, Financial Times și altele asemenea ca o economie emergentă, un tigru estic în rând cu Polonia și Ungaria, cu creștere invidiată chiar și de către jucătorii mai mari din piața europeană, ca Germania.

Citeşte şi: REDUCERE CAS. Creștere economică de 2,6%, ce facem cu ea?

De ce vehiculează aceste ”voci” povestea falsă a unei recesiuni în România? Se pare că Udrea, Videanu, Boc și MRU au rămas foarte marcați de nereușitele economice proprii. Cum, în paralel, toți se cred niște zmei și nici măcar unul nu s-a simțit capabil să-și analizeze lucid greșelile prin care au pierdut alegerile, e clar că în optica lor tot ceea ce li s-a întâmplat a fost din cauza crizei și a unui incredibil ghinion, în concluzie nici alții – adică guvernele conduse de Victor Ponta – nu sunt în stare de mai mult. Dar cât de orbit să fii să afirmi în contra datelor, statisticilor și monitorizărilor externe că România este în recesiune, când absolut toate aceste date indică nu numai creștere economică, ci una chiar peste media UE?!

Ce țară din UE nu și-ar dori o recesiune cu aproape 100.000 de locuri de muncă create doar anul acesta, cu o creștere de 5 ori a ratei de absorbție a fondurilor europene și cu un pachet legislativ prin care ”se vor băga cărbuni” în locomotiva economiei din momentul în care Băsescu nu va mai fi în stare să se pună de-a curmezișul și să saboteze orice inițiativă a guvernului! Avem recesiune în România? Poate, dar e una mai degrabă politică, ce constă în blocajele și sabotajele pe bandă rulantă prin care se îngreunează de mai bine de doi ani activitatea guvernelor care prin însăși rezultatele obținute i-au căzut greu la stomac lui Băsescu and Co. Când creșterea salariului minim și neimpozitarea profitului reinvestit, ca și reducerea CAS și fondurile oferite agricultorilor, în paralel cu investițiile în educație și sănătate, au un o singură problemă și anume opoziția obtuză și reacționară coordonată chiar de către președintele țării, numele ”recesiunii” de care suferă România e Băsescu!

Citeşte şi: Cum am ajuns să fim unul din statele cu cea mai mare creștere economică din UE

Ceea ce românii de bună credință trebuie să nu piardă din vedere este că pe lângă acești farisei din interior, care-și pansează propria neputință cu astfel de zvonuri și intoxicații, chiar din cauza creșterii economice care a scos România din grafic, fiind peste media UE, țara noastră capătă adversari noi și pe plan extern. În actualul context extern dificil, țara noastră rămâne un pol de creștere, de aceea nu puțini vor răul României. Și tocmai de aceea românii au datoria să fie înțelepți și să nu strice ce au realizat până acum!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 aug, 2014
irinapop
"Draga tovarase si pretene" citind acest luminos articol am inteles in sfarsit ca pana si Eurostatul este un institut basist, caci a confirmat ca in Romania este RECESIUNE. Nasol, tavarase draga caci daca si Eurostatul ii da dreptate lu Udrea, Videanu, Boc si MRU, inseamna ca scroafa-i moarta-n cotet. Adica in cine sa mai ai incredere ca sustine "adevarurile" lu' Ponta, tavarasu' nostru muncitor si chinuit? In popo'? Nuuuu? caci popo'ul zice ca nu vede cresterea in buzunarele lui. In capitalistii romani? Astia se vaitau c-o duc rau pana si in 2008, cand tavarusu' Razgandeanu declara mareata crestere de 8%! In Basescu? Niet hotarat!!!! Atunci, cine sa ne mai confirme "adevarurile"? Ce bun ar fi Putin!!! Ia intrebati-l voi pe tovarasu' Putin, poate el o fi de partea noastra!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ