Ponta îl contrazice pe Băsescu: Pe primele şase luni avem în continuare creştere economică

| 14 aug, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat joi că România are în continuare creştere economică pe primele şase luni şi a calificat afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la intrarea în recesiune a economiei româneşti drept 'mizerii'.

'Când vorbim de economie mizeriile lui Băsescu nu sunt importante. (...) Europa azi a primit azi o veste proastă.(...) Pe primele şase luni avem în continuare creştere economică', a afirmat Ponta aflat într-o vizită la Botoşani. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că, în conformitate cu standardele Uniunii Europene, România a intrat în recesiune, afirmând că premierului Victor Ponta îi 'duduie economia în cap'.

''Lui Ponta îi duduie economia în cap. În realitate, (economia - n.r.) a început să se deprecieze. În conformitate cu standardele Uniunii Europene, România a intrat în recesiune. Pentru că nu vreau să avem diferende pe definiţii, indiferent ce definiţii ar utiliza dottore, vă invit să vedeţi definiţia pe care Eurostatul o dă recesiunii: două trimestre succesive cu scădere a creşterii economice faţă de trimestrul anterior. România se află în această situaţie, chiar dacă faţă de anul 2013 are o uşoară creştere economică. Dar deja economia a intrat într-un declin, un declin de două trimestre consecutive: trimestrul I - care are o creştere negativă de 0,2% din PIB şi trimestrul II 2014 - care are o creştere negativă de 1% faţă de trimestrul I 2014. În termeni tehnici, înseamnă că economia României a intrat în recesiune'', a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 aug, 2014
ioana băsescu
oricum , cretinul de la cotroceni nu se lasă convins . el stie doar să fure să ne indatoreze .. sperăm cât de indată să se invârtă roata să scăpăm de asemenea specimen ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ