Mircea Ionescu Quintus, după discuțiie de la Cotroceni: Klaus Iohannis, de acord cu alegeri anticipate

| 05 noi, 20:35

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a răspuns joi seară la câteva întrebări după ce delegația liberalilor a ieșit de la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis privind alegerea unui nou premier, după demisia lui Victro Ponta, dezvăluind că șeful statului consideră că cea mai rezonabilă soluție de a ieși din această situație este organizarea de a alegeri anticipate.

Cei doi copreședinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au explicat la finalul discuțiilor de la Cotroceni că delegația liberală nu a făcut nicio propunere pentru premier, deoarece susțin dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate.

"Poziția noastră e consecventă din luna ianuarie. S-au făcut multe greșeli în ultimii 25 de ani, se văd în mișcările din societatea românească. Înțelegem ceea ce se întâmplă și nu putem să optăm decât pentru dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate. (...) Cu toții credem că e acel moment în societatea românească în care nu mai e cazul de scandal, crize politice la vârf. E momentul în care ar trebui să găsim o soluție de consens, care să ducă la Parlament legitim care să pună în practică proiecte pe care să le asumăm cu toți, modernizarea României etc", a explicat Gorghiu.

De asemenea, Vasile Blaga a adăugat că este important pentru România să aibă proiecte de dezvoltare pe ciclu mediu, acestea putând fi puse în practică de un guvern puternic, susținut de un Parlament credibil, care se poate realiza destul de repede prin alegeri anticipate, vor fi organizate după noua lege.

Ulterior, președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quitus a răspuns la întrebările jurnaliștilor, prima fiind ce se poate face în condițiile în care, dacă se organizează alegerilor anticipate, un proces destul de lung, vom avea un guvern interimar pe o perioadă mai mare de timp, nu se poate face bugetul de stat, nu poate da OUG sau proiecte de legi.

"Cunosc aceste dificultăți, sunt reale, dar când este vorba să răspundem voinței unei mari majorități a populației noastre trebuie să încercăm tot ce este posibil ca să înlăturăm în calea primenirii clasei noastre politice un Parlament care este total nepotrivit cu un asemenea proiect", a explicat Quintus.

Întrebat dacă președintele Iohannis a dat de înțeles că este de acord cu această idee a alegerilor anticipate, președintele de onoare al PNL a replicat: "Sigur că da, a spus că este soluția cea mai rezonabilă în momentul de față. Cât este de greu de realizat, aceasta se va vedea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ