Klaus Iohannis a primit peste 5.500 de mesaje din partea societăţii civile şi a STRĂZII

| 06 noi, 11:14

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, se va întâlni vineri, 6 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13.30, cu reprezentanți ai societății civile şi cu cei ai străzii.

Administrația Prezidențială este în curs de a finaliza procedura de selecție a participanților la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, pe baza propunerilor primite în cursul zilei de joi, 5 noiembrie a.c.

Citeşte şi:  Despot către cei care l-au propus lider: Haideţi să nu facem greşeala de a înlocui o serie de incompetenţi cu altă serie

Pe adresa [email protected], au sosit, până la termenul anunțat, un număr de 5.520 de mesaje, în care sunt propuse una sau mai multe persoane cu grad ridicat de reprezentativitate din partea manifestaților, precum și din partea ONG-urilor.

Citeşte şi:  ONG-urile și manifestanții, invitați să-și DESEMNEZE reprezentanți pentru consultările cu Iohannis

O parte din ONG-uri au declinat invitaţia

CJI nu va participa la consultarile convocate de presedintele Klaus Iohannis pe tema desemnarii noului premier. Inainte de toate, pentru ca nu credem ca aces subiect este adecvat dezbaterii publice. Se pot dezbate public prioritati nationale, planuri de tara, criterii de nominalizare, dar nu persoane.

In al doilea rind, consideram ca mecanismul propus de presedinte - cel al "auto-invitarii", urmat de o selectie efectuata de Presedintie (pe criterii netransparente) - nu este eficient si nu garanteaza nici reprezentativitate, nici relevanta.

In al treilea - dar nu in ultimul rind - raminem consecventi pozitiei anuntate din 6 octombrie, de a nu mai participa la astfel de consultari. Participarea noastra anterioara nu s-a soldat cu deschiderea, transparenta si participarea larga care ne-au fost promise, ceea ce ne-a determinat sa consideram ca aceste consultari sunt, din punctul nostru de vedere, fara consecinte practice.

Oamenii din strada si-au exprimat nemultumirile clar si cu tarie. Este responsabilitatea clasei politice sa gaseasca solutii viabile si eficiente pentru satisfacerea acestor neumultumiri - inclusiv prin deschiderea cu sinceritate a spectrului politic si a institutiilor statului catre oameni si formatiuni noi, spun cei de la Centrul pentru Jurnalism Independent.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ