STENOGRAME din întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi PSD. Ce i-a propus Dragnea preşedintelui

| 05 noi, 18:17

Delegaţia PSD condusă de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis păstrarea unui premier interimar pentru câteva luni, timp în care să se ajungă la un consens politic privind următorii paşi. România TV a intrat în posesia stenogramelor din timpul consultărilor dintre Klaus Iohannis şi liderii PSD.

Liviu Dragnea i-a comunicat preşedintelui Klaus Iohannis că el şi PSD sunt de acord că este momentul în care este nevoie de un consens pe scena politică pentru a se răspunde cerinţelor oamenilor care au ajuns la limita răbdării. Totuşi, preşedintele PSD i-a transmis şefului statului că nu crede că varianta alegerilor anticipate ese una fezabilă.

Iată stenograme din cadrul consultărilor între Klaus Iohannis şi PSD pe tema numirii unui nou prim ministru, după demisia Cabinetului Victor Ponta:

"LIVIU DRAGNEA: Trebuie să avem o altă abordare. Nu avem cum să nu ţinem cont de cerinţele străzii, care nu au apărut peste noapte, ci sunt de mult timp. Deci trebuie să ne punem cu toţii de acord.

Trebuie mai întâi să cădem de acord asupra unui set general de principii şi obiective pe termen scurt şi lung şi doar după ce le stabilim pe acestea să trecem la nume şi la felul în care va arăta viitorul Guvern. Trebuie să vedem ce vor într-adevăr oamenii.

Nu este cazul în acest moment să înaintăm niciun nume de premier! Ar trebui să ne reunim în perioada următoare, poate cu toţi liderii de partide, şi să cădem la un acord politic inclusiv asupra programului de guvernare.

Nu credem însă că varianta algerilor anticipate este cea mai fezabilă pentru că ar însemna să menţinem un Guvern interimar prea mult timp şi trebuie să evităm instabilitatea.

KLAUS IOHANNIS: Nu trebuie să luăm decizii la cald, să ne grăbim. Ceea ce urmează nu este doar desemnarea unui nou premier şi a unui nou guvern, ci o schimbare radicală de paradigmă. Este clar că oamenii nu vor un premier politic şi voi ţine cont de acest lucru".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ