Ecaterina Andronescu, experiment cu buretele din clubul Colectiv: A trebuit să ieșim că deja inspiram gaze

| 06 noi, 12:23

Ecaterina Andronescu, vicepreședinte PSD și președinte al Senatului Universității Politehnice din București, a realizat un experiment cu buretele folosit la antifonare în clubul Colectiv. S-a constatat că în urma arderii acestui material ușor inflamabil s-a degajat mult monoxid de carbon și acid cianhidric.

„Am fost contrariată de declarațiile medicilor, că arsurile întâlnite nu erau similare cu cele ale arsurilor obișnuite. Și atunci mi-am pus întrebarea ce a rezultat din arderea buretelui și am ars câțiva centimetri de burete în laborator, a trebuit să ieșim că deja inspiram gaze, după care am pus materialul într-o instalație și am captat gazele.”

Citeşte şi:  Nicolae Bănicioiu, despre răniții de la Colectiv: 127 de persoane sunt internate dintre care 65 sunt în stare critică

„Gaz major e monoxidul de carbon, are o afinitate extraordinară pentru hemoglobină. Apoi, ca pondere acidul cianhidric, monoxidul și dioxidul de azot, toți extrem de agresivi.”, relatează Digi24.

„Știința de carte trebuie să stea la locul ei. Poate trebuie să introduceam fișa tehnică a fiecărui material, unde să scrie dacă și unde poate să fie folosit.”

„Ce mi-a atras atenția au fost artificiile. Săreau scântei foarte mari, fiecare scânteie este o granulă în explozie, poate ajunge și la o temperatură de 2.000 de grade Celsius. Ar merita să nu se mai folosească artificiile în spații închise.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ