Gest impresionant făcut de doi medici francezi pentru victimele din clubul Colectiv

| 06 noi, 14:47

Doi medici francezi, care s-au înscris ca voluntari pentru a ajuta la tratarea victimelor incediului din Colectiv, vor veni în zilele următoare la București, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul, potrivit Agerpres.

Cei doi medici — Marc Guibert, de la Spitalul Saint Louis din Paris, și Ciprian Isacu, șef al Secției de arși de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux — sunt chirurgi plasticieni.

"Suntem foarte fericiți că în aceste situații complicate cooperarea noastră continuă și se dezvoltă în mod foarte eficient", a spus ambasadorul.

El a subliniat că ajutorul din partea Franței va fi atât pe termen scurt, cât și lung.

"Un ajutor pe termen scurt, care va continua atâta timp cât este nevoie, cu doi medici care vor ajunge la București duminică și luni și care vor lucra 100% din timp pentru pacienții români, dar și unul pe termen lung, care va continua pentru a ajuta România în ceea ce privește tratamentul arsurilor. Franța va fi alături de România și pe termen scurt și pe termen lung în această tragedie", a subliniat Francois Saint-Paul.

La rândul său, ministrul Nicolae Bănicioiu a arătat că orice ajutor este bine-venit.

"Este un ajutor esențial, întotdeauna Franța la greu a fost alături de România și cred că este ceva normal când Franța și România se ajută reciproc. Sper ca toată situația să poată fi gestionată cum trebuie și orice sfat și orice ajutor care ni-l pot da echipele medicale franceze care vin aici este bine-venit", a afirmat Bănicioiu.

Citeşte şi: Nicolae Bănicioiu, despre răniții de la Colectiv: 127 de persoane sunt internate dintre care 65 sunt în stare critică

Profesorul Ioan Lascăr a precizat, referindu-se la cooperarea care prevede înființarea în România a trei centre specializate în tratarea arșilor, că ''este o perioadă în care întreaga infrastructură dedicată îngrijirii bolnavilor arși va fi ridicată la standarde europene''.

''Evident mijloacele de dotare și dimensionarea resursei umane vor fi armonizate cu aceleași standarde pentru a acoperi în siguranță întregul teritoriu al țării. Chiar și atunci, pentru o astfel de situație de criză, sistemul nu va putea face față. Am stabilit câțiva pași strategici vizând atingerea obiectivelor care pleacă de la planul reglementărilor, de la planul legislativ, trecând prin zona de proiectare arhitectonică, dedicarea spațiilor, acordarea resurselor financiare care nu este o problemă pentru că acestea sunt asigurate de la Banca Mondială. Chiar Europa, la ora actuală, nu este pregătită să facă față în timp real în secunda unu unui astfel de dezastru", a mai spus șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie de la Spitalul de Urgență Floreasca.

O misiune franceză se află în România, în cadrul unui proiect de cooperare început în 2013, care vizează realizarea de către autoritățile române cu finanțare de la Banca Mondială a cel puțin trei centre specializate în tratarea arsurilor, la Iași, Timișoara, Târgu Mureș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ