Nicolae Bănicioiu, despre răniții de la Colectiv: 127 de persoane sunt internate dintre care 65 sunt în stare critică

| 06 noi, 11:46

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a precizat vineri că în spitalele din București mai sunt internate 127 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 în stare critică și gravă.

În urmă cu o zi bilanţul tragediei de la Colectiv arăta un număr de 130 de pacienţi încă internaţi în spitalele din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Dintre aceştia, 83 sunt în stare critică şi gravă.

Belgia, Olanda, Germania, Israel şi-au exprimat intenţia să preia o parte dintre pacienţii răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, urmând ca aceştia să fie transportaţi, în principal, cu avioanele Spartan ale Ministerului Apărării Naţionale, România având în prezent 51 de paturi pentru arşi din care jumătate au ventilaţie.

Citeşte şi:  Dosarul Colectiv: Procurorii DNA ridică documente de la Primăria Sectorului 4


Declaraţiile au fost făcute, joi, la Palatul Victoria, de secretarul de stat în Ministerului de Interne Raed Arafat şi de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care au precizat că bolnavii care au arsuri pe o suprafaţă mare a corpului au nevoie de paturi dotate cu un sistem de ventilaţie mecanică.

Bănicioiu a participat la o conferință de presă susținută de experți francezi și români în tratamentul arsurilor grave pe tema eforturile solidare ale medicilor francezi și a continuării cooperării franco-române în domeniul arsurilor grave, conferință găzduită de Ambasada Franței.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ