Mircea Sandu explică modul cum s-a păstrat sistemul de 18 echipe în Liga I. Reacţia lui Prunea

| 06 iul, 2013

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa de sâmbătă şapte membri ai Comitetului Executiv al forului au votat pentru un sistem cu 18 echipe în Liga I în sezonul 2013/2014, iar unul a votat pentru 17 formaţii.

"După luări de cuvânt ale majorităţii membrilor Comitetului Executiv am supus la vot numărul de echipe: din opt membri, şapte au votat pentru 18, un vot a fost pentru 17. Apoi s-a trecut la prezentarea criteriilor de departajare: criteriul sportiv, criteriul de licenţiere... La propunerea lui Costin (n.r.-Dumitru Costin), cu şapte voturi pentru şi unul împotrivă, Comitetul Executiv a aprobat desfăşurarea unui baraj la Ploieşti între Concordia, echipă fără criteriul sportiv, şi Rapid, fără criteriul de licenţiere, sâmbătă, la Ploieşti, la ora 21.00", a spus Mircea Sandu.

Preşedintele FRF a precizat că în cazul în care meciul nu se va putea desfăşura la Ploieşti, se va căuta altă variantă: "Dacă nu vom încerca o altă soluţie, poate chiar în Bucureşti".

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, în şedinţa de sâmbătă, ca în ediţia 2013/2014 a Ligii I să participe 18 echipe, Rapid şi Concordia Chiajna urmând să dispute, în data de 13 iulie, un baraj de menţinere.

Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca în primul eşalon să participe 18 formaţii, după ce, în această săptămână, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanţelor Sistemului Naţional de Licenţiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I. După decizia TAS, în Liga I erau 17 echipe care îndeplinesc criteriile sportiv şi de licenţiere.

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, după şedinţa Comitetul Executiv al FRF că aceastã hotărâre este o încălcare flagrantă a regulamentelor. "Este un moment foarte important pentru istoria fotbalului românesc. S-a decis cum nu se poate mai prost pentru fotbalul românesc! Este o încălcare flagrantă a statutului federaţiei, care spune clar că o condiţie de participare în Liga I este obţinerea licenţei. Soluţia legală în situaţia actuală ar fi fost: Concordia Chiajna în Liga I! Va fi foarte interesant de văzut la barajul care va avea loc situaţia jucãtorilor", a spus Florin Prunea.

Oficialul grupãrii ieşene a precizat că va propune Consiliului Local Iaşi atacarea acestei decizii la TAS: "Eu voi propune Consiliului Local Iaşi, cel care finanţează echipa, atacarea acestei decizii la TAS. Pe plan sportiv, noi trebuie să muncim mult, să reclădim, sã jucăm în Liga a II-a şi să promovăm sezonul următor. Dar, repet, pe plan juridic, cred că ne vom adresa TAS!".

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Cluburile Rapid şi Universitatea Cluj, aflate în insolvenţă, nu au primit licenţa pentru Liga I din partea Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, dar îndeplinesc criteriul sportiv, clasându-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. Rapid nu s-a mai adresat TAS deoarece Tribunalul Bucureşti a amânat până în septembrie pronunţarea în ceea ce priveşte planul de reorganizare a societăţii care administrează clubul.

În schimb, grupările Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi au primit licenţa, însă au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminând ediţia trecută a Ligii I pe poziţiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipă care nu a primit licenţa şi care a retrogradat în acelaşi timp, iar pe locul 18 a fost Gloria Bistriţa. Din liga a II-a au promovat patru echipe, toate având licenţă pentru primul eşalon.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat, săptămâna trecută, că toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neîndeplinirii condiţiilor de licenţiere ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă sezonul următor. El a precizat atunci că o comisie formată din angajaţi ai LPF şi FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe, până la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ