Mircea Toader: Alegerile locale din 2012 sunt din nou în vizorul DNA

| 16 ian, 17:53

Deputatul PNL Mircea Toader a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Galaţi, că au fost reluate cercetările DNA privind infracţiunile făcute de fostul prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, la alegerile locale din 2012, potrivit Agerpres.

Deputatul a explicat că a fost chemat la DNA la sfârşitul lunii decembrie şi i s-a comunicat că au început cercetările în cazul lui Bocăneanu, în urma plângerii penale pe care Mircea Toader a semnat-o în calitate de preşedinte PDL Galaţi, la acea vreme.

"Înainte de Anul Nou am fost chemat la DNA şi le-am spus că le aduc toate datele. La acea vreme, întâi l-am atenţionat pe Bocăneanu că îi vom face plângere penală dacă nu respectă legea. L-am atenţionat, dar doi bani n-a dat. Apoi, i-am făcut plângere penală semnată de mine în calitate de preşedinte PDL Galaţi la acea vreme', a spus Toader.

În fapt, PDL Galaţi a reclamat că Bocăneanu a numit discreţionar preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare la alegerile locale din 2012, fără să ţină cont de propunerile primarilor de localităţi aşa cum prevede legea.

"Se reiau cercetările la infracţiunile făcute la alegerile locale din 2012. Au început din nou cercetările pentru abuzurile făcute de domnul prefect de atunci Emanoil Bocăneanu. Noi am făcut o plângere penală în 2012 referitoare la modul în care a selectat şi a încălcat legea alegerilor locale privind preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare, care trebuiau să fie propuşi de către primari. El nu a respectat legea şi a pus pe liste pe cei pe care şi i-au dorit preşedinţii de organizaţii PSD din comunele respective. De exemplu, la Matca preşedintele secţiei de votare a fost o persoană care avea doar patru clase. DNA ne-a cerut documentaţia şi o vom pune la dispoziţie. La câte belele are domnul Bocăneanu îi mai vine una, dar trebuie să înţeleagă fiecare că legea trebuie respectată că nu se ştie niciodată cum se întoarce roata istoriei', a spus Toader.

Fostul prefect Emanoil Bocăneanu se află în arest la domiciliu într-un caz de corupţie privind o finanţare ilegală pentru clubul FCM Dunărea Galaţi. El mai este cercetat şi în alt caz de corupţie legat de organizarea unui concurs la Serviciul Public Judeţean de Evidenţă a Persoanei Galaţi.

Tag-uri: DNA, mircea toader
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ