Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, condamnat la 6 ani cu executare. Tocmai ce a câştigat alegerile

| 11 iun, 17:49

Mircia Muntean, primarul ales al municipiului Deva la alegerile din 5 iunie, a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, sentinţa nefiind însă definitivă, acesta putând face apel la aceeaşi instanţă.

Instanţa a mai decis ca, la rămânerea definitivă a pedepsei, Mircia Muntean, care a fost ales la votul de duminică primar al municipiului Deva din partea PSRO, să nu mai aibă dreptul de a fi ales în funcţii publice sau autorităţi publice. De asemenea, el nu va mai putea ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. 

Deoarece Mircia Muntean a mai fost condamnat în 2013 într-un alt dosar la 4 ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, instanţa a revocat suspendarea executării şi a contopit cele două pedepse, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă principală de 6 ani închisoare. 

'În baza art. 96 alin. 4 din Codul penal, revocă suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 4 ani închisoare, aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin sentinţa penală nr. 703/17.07.2013, definitivă prin decizia penală nr. 179/24.09.2013, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători. În baza art. 43 alin. 1 din Codul penal, adaugă la pedeapsa aplicată în cauză, de 2 ani închisoare, pedeapsa anterioară de 4 ani închisoare, urmând ca inculpatul Muntean Mircia să execute, în total, pedeapsa principală de 6 (şase) ani închisoare. Aplică inculpatului alături de pedeapsa principală pedeapsa complementară constând în exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b din Codul penal, pe o perioadă de 2 ani, în condiţiile art. 68 din Codul penal', se arată în hotărârea instanţei, publicată sâmbătă. 

Hotărârea magistraţilor poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării. 

În luna mai 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Mircia Muntean, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului, la data de 30 octombrie 2014, organele de poliţie din cadrul municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecţia semaforizată dintre str. Zarandului şi str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulaţie a sensului de mers Sibiu - Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva. 

Din probele administrate în cauză, a reieşit că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staţionare la culoarea roşie a semaforului, venind din spatele acestora şi nereuşind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului. 

Deputatul Mircia Muntean a mai fost condamnat, în septembrie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux. 

Mircia Muntean era acuzat că a efectuat o tranzacţie ilicită cu un teren aflat la marginea municipiului Deva, despre care procurorii susţineau că se afla în proprietatea publică a statului şi nu putea face obiectul unei dispoziţii a primarului. 

Parchetul mai arăta că, prin înstrăinarea terenului, Mircia Muntean a comis un abuz în serviciu în dauna intereselor publice, iar statul a fost prejudiciat cu 360.000 de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ