Miron Mitrea a scris prima lui carte de după gratii

| 21 iul, 18:44

Miron Mitrea, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, a scris prima lui carte de după gratii: „Amintiri …subiective. Momente de istorie imediată”, în care dezvăluie experiențe trăite la Revoluţie şi Mineriadă. Deţinuţii spun că fostul ministru este o prezenţă discretă şi povestesc că l-au văzut cum are grijă de pisicile din penitenciar.

Fostul ministru Miron Mitrea a fost condamnat definitiv, pe 13 februarie, la doi ani de închisoare cu executare, fiind acuzat de DNA că a luat mită de la Irina Jianu, fostul inspector șef al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Miron Mitrea se află de cinci luni în secția Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă, unde sunt încarcerați „semideschișii". Potrivit evz.ro, în afară de familie, puțini „prieteni" l-au vizitat în acest timp pe fostul parlamentar.

Deținuții, care au ieşit din închisoare, povestesc despre Mitrea că era o prezenţă discretă şi spun că l-au văzut cum avea grijă de pisicile din penitenciar sau mai repara la centrală. La începutul lunii iulie, Comisia din penitenciar a acceptat să-l trimită la muncă, acesta lucrând, alături de alți patru deținuți, la Autobaza unei firme private, de transport în comun din Constanța.

În tot acest timp, Miron Mitrea a scris şi o carte, care a văzut lumina tiparului în umră cu câteva zile.  „Amintiri ...subiective. Momente de istorie imediată" este o carte de povestiri despre Revoluție și Mineriadă,

„Pentru că le-am trăit. Și pentru că întâmplarea m-a pus în mijlocul lor. Pentru că încă sunt, și vor mai fi, o mulțime de controverse", explică autorul, în introducere. Miron Mitrea prezintă în volum experienţele trăite alături de „șoferii" săi în relaţia cu revoluționarii, minerii, foștii activiști comuniști, securiștii și politicienii începutului anilor '90.


Tag-uri: DNA, Miron Mitrea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ