Monica Macovei își pune interesele politice mai presus de Constituție

| 10 iun, 2013

Monica Macovei substituie decizia cetăţenilor din cadrul unui referendum cu cea a judecătorilor de la Curtea Constituţională.

După ce vara trecută era cel mai aprig apărător al statului de drept, Monica Macovei revine din nou în lumina reflectoarelor în rolul de „jandarm” al procesului de revizuire a Constituţiei. Dacă anul trecut îi ieşeau la numărătoare mai mult de un milion de voturi fraudate, acum „intuiţia” de fost procuror îi dă de înţeles că ceva nu miroase a bine cu noua Constituţie.

Monica Macovei a spus în repetate rânduri, începând cu vara lui 2012, că nu trebuie pusă presiune pe justiţie, ba mai mult trebuie să fie apărată și lăsată să funcţioneze cât mai independent. Prin ultimele declaraţii, această „mama Omida” a Justiţiei din România a început să le dea lecţii judecătorilor de la Curtea Constituţională, ca și cum aceștia ar fi niște studenți în primul an la drept.

Europarlamentarul democrat-liberal atrage atenţia judecătorilor de la Curtea Constituţională că, dacă în noua Constituţie nu se va regăsi rezultatul votului de la referendumul din 2009, adică 300 de parlamentari şi o singură cameră a legislativului, atunci procesul de revizuire este neconstituţional.

O astfel de practică vine în contradicţie cu tot ceea ce Monica Macovei a susţinut în ultimul an. Declaraţiile sale reprezintă un atac direct la adresa statului de drept şi o presiune făcută asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională.

Ipocrizia arătată de democrat-liberali începând cu anul trecut în ceea ce priveşte rezultatul referendumului din 2009 continuă să fie o temă favorită a acestora. Din 2009 şi până în 2012 s-au aflat la guvernare, dar nu au fost capabili să respecte voinţa poporului, aşa cum cer astăzi noii puteri. Aceştia nu îşi recunosc incapacitatea de a implementa un proiect legislativ de amploarea revizuirii Constituției, însă se dau drept nişte „profeţi constituţionali” din băncile opoziţiei.

Mai mult, Monica Macovei substituie decizia cetăţenilor din cadrul unui referendum cu cea a judecătorilor de la Curtea Constituţională. Europarlamentarul abordează aceeaşi direcţie ca ceilalţi colegi din PDL. Nemaiavând altă modalitate de a pune piedici deciziilor luate de actuala putere, aruncă procesul decizional în terenul Curţii Constituţionale. Pentru Macovei şi cei din PDL, Curtea Constituţională a ajuns legiuitorul acestei ţări, fiind în multe cazuri „camera decizională” a Parlamentului.

Declaraţiile europarlamentarului democrat-liberal vin în contextul în care mai mulţi membri ai PDL au declarat că vor boicota referendumul pentru Constituţie. Macovei, într-un mod mai „juridic”, face acelaşi lucru. Prin astfel de ieşiri fostul ministru al Justiţiei încearcă o sabotare a procesului de revizuire a Constituţiei şi o manipulare a opiniei publice.

Cei de la PDL în loc să ofere sprijin pentru realizarea unei Constituţii îmbunătăţite preferă să iasă cu tot felul de teorii ale conspiraţiei împotriva statului de drept. Aceştia nu se dezic de practicile de anul trecut şi de disperarea care i-a caracterizat începând cu luna mai 2012. După ce au pierdut puterea cei de la PDL şi-au însuşit rolul de protectori ai Justiției, chiar dacă uneori ieşirile lor sunt de caracterizate de ridicol.

Deşi un reprezentant al domeniului judiciar, Monica Macovei lasă interesele politice să îi umbrească gândirea. Eurodeputatul PDL ar trebui să iasă din această paradigmă în care a intrat încă din vara trecută, de a fi împotriva intereselor statului român.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ