MONICA MACOVEI îi propune lui TRAIAN BĂSESCU un REFERENDUM

| 28 sep, 2014

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale, consideră că subiectul „imunității parlamentare” trebuie tranșat de către români printr-o consultare populară.

Ca urmare, fostul ministru al Justiției i-a solicitat președintelui României să ceară organizarea unui referendum național cu o singură întrebare: „Sunteți de acord ca parlamentarii, miniștrii - foști sau actuali - și Președintele României să nu mai beneficieze de nicio formă de imunitate, cu excepția opiniilor politice?". Monica Macovei propune ca referendumul să fie organizat odată cu cel de-al doilea tur alegerilor prezidențiale.

Monica Macovei a argumentat că de-a lungul timpului, din cauză că parlamentarii au respins prin vot solicitări ale procurorilor de începere a urmăririi penale în cazul unor miniștri-parlamentari sau pentru reținerea unor parlamentari, Parlamentul României a devenit „un adăpost pentru hoți, corupți și persoane cu probleme penale”.

„Sondajele arată ca niciun candidat nu va lua un număr de voturi egal cu 50% plus unu din numărul total de alegători, așadar este certă organizarea unui al doilea tur de scrutin pentru alegerea Președintelui României. Un buletin de vot in plus la scrutinul din 16 noiembrie 2014 nu va crește semnificativ costurile de organizare a scrutinului, dar românii vor avea posibilitatea să își exprime direct voința în legătură cu acest subiect de interes național”, a declarat Monica Macovei, citată într-un comunicat de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 sep, 2014
GHITA
IMUNITATE PARLAMENTARA
NE TREBUIA ASA CEVA DIN '90

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ