Narcisa Iorga (membru CNA): Preşedintele CNA a minţit în legătură cu Administraţia Prezidenţială

| 17 iul, 2014

Narcisa Iorga, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), spune că Laura Georgescu, preşedintele CNA, a minţit în legătură cu documentul transmis Administraţiei Prezidenţiale, în numele CNA şi folosind autoritatea Consiliului, în plin scandal în care aceasta este implicată.

"Laura Georgescu a declarat ieri că s-a adresat «instituţional» Preşedinţiei, susţinând că din zona preşedintelui ar veni o vulnerabilitate către CNA, şi nu din partea ei. Invoca încălcarea unei directive europene prin actul de promulgare a unei legi de modificare şi completare a legii audiovizualului. În realitate, Laura Georgescu a trimis o «informare» către Administraţia Prezidenţială cu două zile după promulgarea şi publicarea legii. Nu răspunsul de la Cotroceni a venit cu două zile mai târziu, aşa cum încearcă să lase impresia. Minciuna are însă picioare foarte scurte, la cest nivel instituţional şi mai ales public", spune Narcisa Iorga într-o postare pe blogul său, intitulat Despre audiovizual.

Conform Narcisei Iorga, nu există nicio prevedere legală care să dea dreptul unei instituţii cum este CNA să se adreseze preşedintelui României pentru a-i cere să nu promulge o lege.

"Adresa scrisă pe care Laura Georgescu a transmis-o Administraţiei Prezidenţiale a fost transmisă la data de 9 iulie, cu două zile după ce legea respectivă fusese publicată în Monitorul Oficial, iar anunţul era publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. Laura Georgescu ştia toate acestea la data la care a făcut demersul «instituţional» la Cotroceni, dar nu a găsit alt pretext pentru a încerca să ajungă la şeful statului, când se afla în plin scandal public. Pentru că i s-a cerut să se adreseze în scris, a găsit acest motiv: să «atragă atenţia» Administraţiei Prezidenţiale că «s-a încălcat directiva europeană». Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României le numeşte «observaţii» în adresa de răspuns către CNA, cu privire la modificarea şi completarea legii audiovizualului. Acest act normativ fusese deja adoptat de către Parlament, iar în Parlament preşedintele CNA îşi exprimase punctul de vedere, fără mandat din partea membrilor Consiliului. Ce rost avea să mai trimită observaţii la Cotroceni cu privire la o lege nu doar adoptată, dar şi promulgată?", spune Narcisa Iorga, precizând că răspunsul Administraţiei Prezidenţiale a fost transmis CNA pe 10 iulie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, "trebuie să plece", pentru salvarea independenţei instituţiei, precizând că CNA devine o vulnerabilitate în rapoartele UE.

"Doamna Georgescu trebuie să plece", a spus şeful statului, precizând că Laura Georgescu este numită la propunerea premierului şi sub semnătura acestuia s-a făcut propunerea la Parlament sau "pe locurile rezervate Guvernului".

Traian Băsescu a spus despre şefa CNA că şi-a dat seama că este vorba despre "un om de proastă calitate atunci când aceasta a făcut o afirmaţie şi a lăsat să se înţeleagă că ar avea susţinerea ambelor palate".

"Eu recunosc că dânsa a încercat să ajungă la mine, dar nu am primit-o, având informaţii despre calitatea umană proastă pe care o are. Zilele trecute a încercat, din nou, prin Biroul de Presă, să ia o legătură şi i s-a cerut, dacă are ceva, să trimită în scris şi va primi un răspuns", a comentat Traian Băsescu.
Potrivit şefului statului, aceasta poate fi schimbată din funcţie la cererea expresă a premierului.

"Nu cred că dacă i-aş cere unui om pe care l-am numit demisia, el ar spune «Nu vreau» pentru că se decredibilizează", a precizat Traian Băsescu, adăugând că, "pentru salvarea independenţei CNA, este bine ca această domană să plece de acolo".

"CNA devine o vulnerabilitate în rapoartele Uniunii Europene, cum o vulnerabilitate a devenit modificarea la lege prin care primarii şi preşedinţii de Consilii pot fi membri în Consilii de Adminsitraţie", a mai spus preşedintele Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ