Naţionala României renunţă la Adidas. Vezi cine îi va îmbrăca pe tricolori şi câţi bani va încasa FRF

| 26 mai, 16:36

După de a reuşit să semneze contracte de sponsorizate cu Banc Post şi cu Bergenbier, Federaţia Română de Fotbal a ajuns la o înţelegere şi cu firma de echipament sportiv Joma, din Spania.

România încheie, astfel, o colaborare de 45 de ani cu Adidas. Primele meciuri în care prima reprezentativă a îmbrăcat echipamentul producătorului german au fost cele de la Campionatul Mondial din 1970 (Mexic), când România a fost în celebra "Groapă cu Lei de la Guadalajara", alături de Anglia, Brazilia și Cehoslovacia, notează Digisport.

Noul contract cu sponsorul tehnic al "tricolorilor", care va fi semnat în scurt timp, va avea o durată de 4 ani şi are valoarea fixă de 1,2 milioane de euro pe fiecare an, dintre care jumătate în echipament şi jumătate în bani. În plus, există şi bonusuri de performanţă la calificările la turneele finale. Marele avantaj faţă de firma mai titrată care este Adidas, care a îmbrăcat România în ultimii 45 de ani, e acela că se primeşte o sumă importantă, nemţii oferind doar echipament.

Echipamentul este destinat tuturor echipelor naţionale, de la U 15 la prima reprezentativă, inclusiv pentru naţionala feminină de fotbal a României.

Pentru că în acest an se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea companiei de echipament sportiv, România va îmbrăca la meciul din deplasare cu Irlanda de Nord, 13 iunie, un tricou aniversar, urmând ca apoi să fie stabilit designul tricourilor României. Culoare este galbenă, ca şi acum, iar marele avantaj este acela că reprezentanţii FRF pot solicita designul pe care îl doresc pentru echipamentul tricolor. În plus, dacă doreşte, România îşi poate schimba designul la fiecare 4luni, spre deosebire de majoritatea firmelor de pe piaţă, care schimbă cam la 12-24 de luni.

Va fi scoasă o gamă completă de echipament pentru suporterii echipei României, inclusiv pentru copii. Replica unui tricou pe care îl va îmbrăcat Raţ, Marica sau Maxim la echipa naţională va fi de aproximativ 50 de euro.

Federația primește 2,3 milioane de euro din contractul cu Bergenbier și 2,1 milioane de euro din cei 4 ani de contract cu Banc Post (la acesta din urmă, suma și durata sunt condiționate de o prelungire după primii doi ani).

Alte echipe naționale care au Joma ca sponsor tehnic: Bulgaria, Kenya, Honduras, Uzbekistan, Nicaragua, Bangladesh, Trinidad & Tobago sau Kyrgyzstan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ