Nicolae Ciucă, mesaj după ce Rishi Sunak a devenit al 57-lea premier britanic: Aştept cu nerăbdare să colaborăm

| 25 oct, 17:51

Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe Rishi Sunak, după ce acesta a devenit liderul Partidului Conservator şi prim-ministrul Marii Britanii. Şeful Executivului a adăugat că aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu oficialul britanic la consolidarea şi dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral.

 

„Felicitări Rishi Sunak pentru faptul că a devenit noul lider al Partidului Conservator şi prim-ministru. Îţi doresc mult succes în îndeplinirea mandatului tău important şi aştept cu nerăbdare să colaborăm în vederea dezvoltării Parteneriatului Strategic între România şi Marea Britanie”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Twitter.
Rishi Sunak a devenit în mod oficial al 57-lea premier Regatului Unit, după ce regele Charles al III-lea i-a cerut marţi să formeze un nou Guvern, în urma demisiei lui Liz Truss.
Acesta este cel de-al treilea premier britanic din acest an, după Boris Johnson şi Liz Truss, cel mai tânăr premier din ultimii 200 de ani şi primul care nu este alb.
Sunak a plecat de la Palatul Buckingham, unde a fost primit de cître Charles al III-lea, şi a plecat la numărul 10 pe Downing Street, reşedinţa premierilor britanici.
El va începe imediat să lucreze la formarea unui Cabinet.

 

Tag-uri: Nicolae Ciuca
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ