NICUŞOR CONSTANTINESCU, dus la DNA cu mascaţii: Mi-am luat bagajul cu mine

| 19 feb, 12:01

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, ar fi plătit în mod nelegal peste cinci milioane de lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice, către diverse asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța, au declarat surse judiciare.

UPDATE Nicuşor Constantinescu a fost luat cu mascaţii de CJ Constanţa pentru a fi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie. El a declarat jurnaliştilor că se aşteaptă să fie reţinut şi că are bagajul pregătit.

Sursele citate susțin că el ar fi cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Conform surselor, plățile au fost efectuate în anul 2012, Nicușor Constantinescu fiind ajutat de un angajat al CJ Constanța, Cristian Bogdan Zgabercea, cunoscut ca un apropiat al acestuia.

Zgabercea, care este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani, ar fi întocmit mai multe referate prin care l-a ajutat pe Constantinescu să efectueze plăți nelegale de 5.094.836 lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice către asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, Zgabercea a transferat, în 2012, către Fundația Culturală Thalia, în temeiul unor relații contractuale fictive, suma de 900.000 lei, despre care cunoștea că provenise din săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu de către Nicușor Constantinescu, la care participase și el, scopul fiind acela de a disimula originea ilicită a banilor.

Totodata, Nicusor Constantinescu este suspectat de catre procurorii DNA de conflict de interese, dupa ce in 20 noiembrie 2009 CJ Constanta a incheiat un contract de prestari servicii cu SC Soti Cable Neptun SRL, la care este asociat Sorin Gabriel Strutinsky, persoana aflata in relatii comerciale cu el.

In baza acestui contract, CJ Constanta a facut plati in mai multe randuri, incepand cu anul 2010 si pana in martie 2014, valoarea totala a sumelor platite depasind 9,6 milioane de lei.

Documentele anchetatorilor mai arata ca Nicusor Constantinescu ar fi fost in conflict de interese si in iunie 2011, dupa ce a incheiat cu SC Soti Cable Neptun un alt contract de prestari servicii, in baza caruia ar fi fost facute plati de aproape 13.000 de lei.

Anchetatorii mai spun ca CJ Constanta ar fi incheiat cu firma lui Strutinsky alte trei contracte, in anii 2013 si 2014, si ar fi facut plati, in baza acestora, in valoare de peste 500.000 de lei.

Totodata, anchetatorii considera ca Nicusor Constantinescu s-a aflat in conflict de interese si prin incheierea unui contract de prestari servicii, in februarie 2013, cu SC Telegraf Advertising SRL, la care este asociat tot Sorin Strutinsky, si ar fi facut plati in mai multe randuri, in anii 2013 si 2014, in cuantum total de peste 63.700 de lei.

CITEŞTE ŞI UPDATE: Percheziții la Consiliul Județean Constanța. Nicuşor Constantinescu vizat de anchetă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 12:52
gigi
Si de astea nu au dat cei de la Curtea de conturi? cred ca dna ul asta isi depaseste atributiunile .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ