Șeful Direcției Feroviare din Ministerul Transporturilor a fost suspendat din funcție

| 19 feb, 18:46

Șeful Direcției Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, Claudiu Octavian Dumitrescu, a fost suspendat temporar din funcție cât timp se va afla sub controlul judiciar impus de instanță, respectiv 18 februarie - 18 aprilie 2015.

"Având în vedere Ordonanța de dispunere a controlului judiciar, emisă de Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, în cazul lui Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcției Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, raportul de serviciu a fost suspendat de drept pe perioada cât se află sub control judiciar, respectiv 18.02.2015 — 18.04.2015', se arată în comunicatul ministerului.

Potrivit MT, în perioada suspendării și în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Magdalena Cornelia Parnia este promovată temporar în funcția de director al Direcției Feroviare din cadrul ministerului, nbotează Agerpres.

Claudiu Octavian Dumitrescu, directorul Direcției Feroviare din Ministerul Transporturilor, a ajuns, miercuri, la DNA, unde a fost audiat în dosarul în care procurorii au efectuat mai multe percheziții în București, în județele Brașov și Ilfov, în legătură cu suspiciuni de corupție în domeniul transportului feroviar privat de călători și al subvențiilor.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri, percheziții la Ministerul Transporturilor într-o cauză în care prejudiciul s-ar ridica la peste 5 milioane euro.

Din august 2010 până în prezent, funcționari din Ministerul Transporturilor și CFR SA au săvârșit fapte de corupție pentru favorizarea operatorului privat Regiotrans, care numai în 2011 a primit 182 milioane lei din subvenții, iar 70% din sumă s-a decontat pe relația cu firmele controlate de Iorgu Ganea și Costel Comana.

De asemenea, procurorii DNA au efectuat miercuri percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele Brașov și Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ