Noul Mers al Trenurilor 2013-2014 va intra în vigoare la 15 decembrie

| 13 dec, 2013

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2013-2014, valabil până la data de 13 decembrie 2014, va intra în vigoare la 15 decembrie, se arată într-un comunicat remis joi Agerpres de către CFR Călători.

"În anul următor, CFR Călători va pune la dispoziţia zilnică a tuturor categoriilor de călători un număr total de 1.169 de trenuri, din care 247 trenuri InterRegio şi 922 trenuri Regio. În traficul intern, se va asigura şi în 2014 serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. În plus, se va menţine mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători plătitori este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord — Piteşti — Craiova prin Roşiori Nord, Bucureşti Nord — Ploieşti şi Constanţa — Mangalia (în sezonul estival). În ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei etc., pasagerii vor avea în continuare la dispoziţie un număr suficient de trenuri în funcţie de sezon şi de trafic", se arată în comunicatul citat.

Faţă de 2013, toate trenurile InterRegio vor circula zilnic, cu excepţia a trei perechi de trenuri pe ruta Bucureşti Nord — Ploieşti. În plus, va fi introdusă câte o pereche de trenuri pe fiecare dintre rutele Bucureşti Nord — Constanţa, Galaţi — Constanţa şi Drobeta Turnu Severin — Timişoara Nord (din 1 februarie 2014). Totodată, se va relua legătura Bucureşti Nord — Cluj Napoca prin Simeria, cu trenurile IR 1823/ 1824. Trenurile IR 1621/ 1622 vor conecta Bucureşti Nord de Timişoara prin Arad.

"În 2014, pasagerii vor avea la dispoziţie trenuri internaţionale zilnice directe din Bucureşti Nord către Viena (cu preţuri de la 39 euro pe sens), Budapesta (de la 29 euro pe sens), Sofia, Istanbul, Chişinău. De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj Napoca. Din Timişoara, pasagerii pot călători zilnic către Belgrad, prin Vârşeţ, cu numai 14 euro", se mai spune în comunicat.

CFR Călători anunţă, totodată, că în anul 2014 vor continua lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers ce va avea ca efect direct diminuarea semnificativă a fiabilităţii serviciului oferit ca urmare a scăderii capacităţii de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări).

"Realizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare pe coridorul IV PANEUROPEAN va conduce la modificarea orariilor şi rutelor trenurilor care circulă pe aceste tronsoane, în sensul măririi duratelor de parcurs şi a limitării rutelor de circulaţie", susţine compania.

Broşura "Mersul Trenurilor" de Călători 2013-2014 va putea fi achiziţionată din principalele staţii şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară, la preţul de 13 lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ