Nuclearelectrica: Puterea Unităţii 2 a CNE Cernavodă, redusă cu 40%

| 06 iun, 2013

Nuclearelectrica anunţă reducerea cu 40% a puterii Unităţii 2 a CNE Cernavodă pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la unul din transformatoarele de evacuare putere.

Potrivit unui comunicat Nuclearelectrica, acest echipament este în perioada de garanţie, iar intervenţia se efectuează de către fabricant. 

Reactorul funcţionează în siguranţă, iar unitatea rămâne conectată la Sistemul Energetic Naţional, urmând să se atingă puterea nominală după finalizarea intervenţiei, în conformitate cu procedurile centralei, precizează sursa citată. 

Lucrările se execută în condiţii de securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurător.

Cele două unităţi ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă au produs, în primele patru luni ale acestui an, o cantitate de energie electrică de peste 4,04 milioane MWh, din care 3,727 milioane MWh au fost livraţi în Sistemul Energetic Naţional, conform datelor publicate pe site-ul Nuclearelectrica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ