Unitatea 2 de la Cernavodă a fost oprită iar din cauza unor scurgeri de apă

| 02 iul, 2013

Nuclearelectrica a anunţat că astăzi, 2 iulie 2013, în jurul orei 5:00, Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost oprită în mod controlat din cauza depistării, în cursul inspecţiilor de rutină, a unor mici pierderi de apă grea în clădirea reactorului.

Potrivit Nuclearelectrica, toate sistemele au funcţionat conform proiectului, potrivit Hotnews.ro, unitatea se află în stare sigură, iar personalul de specialitate efectuează investigaţii în vederea depistarii cauzelor şi stabilirii soluţiilor de remediere. Este pentru a treia oara într-o singură lună când Unitatea 2 de la Cernavodă înregistrează probleme.

"Nu există niciun impact advers asupra securităţii nucleare a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului încojurator. Estimăm că Unitatea 2 va fi reconectată la Sistemul Energetic Naţional în cursul zilei de 3 iulie 2013", mai precizează Nuclearelectrica.

Pe 26 iunie, Unitatea 2 a fost deconectată de la Sistemul Energetic National pentru remedierea unor defecţiuni apărute la întrerupătorul de la bornele generatorului electric. Pe 6 iunie, puterea unităţii a fost redusă cu 40% pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la unul din transformatoarele de evacuare putere. Aceasta în condiţiile în care Reactorul 2 s-a aflat în luna mai în programul de oprire planificată, în vederea efectuării unor activităţi de mentenanţa şi testare.

Reactorul 2 a mai fost oprit timp de o zi, neplanificat, în luna ianuarie, din cauza unor perturbaţii în sistemul de răcire a generatorului electric al unităţii. Perturbaţiile au fost cauzate de defectarea unui releu din logica de comandă a sistemului. Şi în noiembrie, anul trecut, a fost oprit, însă din cauza preluării eronate de către calculatorul de proces al centralei a unor date de intrare care se introduc periodic în calculator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ