Strategia de privatizare a Nuclearelectrica, aprobată azi de Guvern

| 19 iun, 2013

Guvernul va aproba, astăzi, în şedinţă, hotărârea de guvern privind strategia de privatizare a companiei Nuclearelectrica, a anunţat premierul Victor Ponta.

"Astăzi, aprobăm hotărârea de guvern privind strategia de privatizare a pachetului minoritar, ca să fie foarte clar, de la Nuclearelectrica. Vreau să dăm un semnal foarte clar că tot procesul de reformă structurală în energie îl continuăm', a afirmat Victor Ponta.

Listarea la bursă a companiei Nuclearelectrica va avea loc în luna iulie, iar cea a Electrica la finele lui octombrie 2013, anunţa Departamentul pentru Energie, la sfârşitul lunii mai.

Nuclearelectrica are programate pentru 2013 investiţii în sumă de 552,068 milioane lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial.

Veniturile companiei sunt estimate în acest an la 2,094 miliarde lei, iar cheltuielile la 1,967 miliarde lei, compania urmând să încheie anul cu un profit brut de 126,567 milioane lei. Profitul contabil rămas după deducerea impozitului pe profit este estimat la 100,396 milioane lei.

Cheltuielile de personal au fost stabilite la 305,392 milioane lei, din care 211,4 milioane lei cheltuieli cu salariile. Numărul de personal prognozat la finele anului este de 2.200 persoane, iar câştigul mediu lunar pe salariat la 8.156 lei. Creanţele restante sunt estimate la 45 milioane lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ