O altă atitudine. Scuzele contează

| 03 feb, 2014

Marea diferență față de Traian Băsescu, Emil Boc sau alți reprezentanți ai PDL este că, pe lângă scuzele publice prezentate de șeful președinților de Consilii Județene, Marian Oprișan, inclusiv Bunea Stancu a revenit asupra declarațiilor și și-a cerut scuze. „I-am replicat unde să-i trimit demisia şi am plecat, mi-am văzut de treaba mea. Îmi cer scuze dacă am greşit, deocamdată mă ocup de zăpadă”, a declarat președintele CJ Brăila.

Abaterile politicienilor și ieșirile dure la adresa jurnaliștilor nu mai reprezintă de mult o surpriză și nu mai au puterea de a șoca. Nu se întâmplă numai în România, deși, ce-i drept, la noi poate sunt trecute prea ușor cu vederea.

Evident, „campionul” incontestabil la acest capitol este Traian Băsescu, cel care, și ca primar, și ca ministru, și ca președinte, a avut mai multe „meciuri” cu jurnaliștii incomozi. De la „puiuț de comunist”, „întrebările tale trebuie să probeze un minim de inteligență”, „vin direct la tine în birou să o facem” și până la „găozar”, „păsărică” și „țigancă împuțită”, Traian Băsescu a demonstrat că jurnaliștii nu sunt cei mai buni prieteni ai săi. Nici fostul premier Emil Boc nu a fost mult mai prietenos, apelativul „derbedeul dracului” folosit la adresa unui jurnalist devenind faimoasă.

Cea mai recentă jignire la adresa unui reprezentant al presei a venit din partea lui Gheorghe Bunea Stancu, președintele Consiliului Județean Brăila din partea PSD, care, întrebat dacă își va prezenta demisia, a reacționat total nepotrivit: „Niște obraznici, mă. Niște fâțe. Nu aveți pic de bun simț. Nesimțire”, ar fi spus președintele CJ.

Însă marea diferență față de Traian Băsescu, Emil Boc sau alți reprezentanți ai PDL este că, pe lângă scuzele publice prezentate de șeful președinților de Consilii Județene, Marian Oprișan, inclusiv Bunea Stancu a revenit asupra declarațiilor și și-a cerut scuze. „I-am replicat unde să-i trimit demisia şi am plecat, mi-am văzut de treaba mea. Ce au adăugat dânşii după e problema lor. Îmi cer scuze dacă am greşit, deocamdată mă ocup de zăpadă”, a declarat președintele CJ Brăila.

Deși declarațiile lui Bunea Stancu vor rămâne, este lăudabil faptul că partidul nu a rămas indiferent, iar președintele de CJ a avut tăria de a recunoaște și de a-și cere scuze. Iar greșeala recunoscută demonstrează, totuși, că există un alt fel de atitudine, că abaterile sunt corectate și că și în politică există loc pentru bun-simț.






loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ