O companie deţinută de Gazprom caută gaze la doi paşi de România

| 23 mai, 2013

Compania sârbească NIS, controlată de gigantul energetic rus Gazprom, a început montarea primei sonde de explorare în perimetru Mako, aflat la câţiva kilomertri de granţia româno-maghiară. Lucrările sunt efectuate în parteneriat cu firma irlandeză Falcon Oil&Gas.

NIS a efectuat primul contract de foraj cu firma DrillTec Grossbohr unde Umwelttechnik GmbH din Germania ce vizează verficarea potenţialului unui teritoriu aflat la 3.000 de metri de Mako, localitate aflată la foarte mică distanţă de România. Conform înţelegerii, finanţarea lucrărilor va fi suportată de NIS. În urmă cu câţiva ani, irlandezii au anunţat găsirea unor resurse considerabile de hidrocarburi la Mako.

Compania sârbească este asociată pe partea românească cu canadienii de la East West Petroleum în două perimetre plasate în judeţele Bihor şi Timiş. Tot NIS a început operarea primelor benzinării sub brandul Gazprom în România.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ