Gazprom va trebui să ramburseze RWE 1,5 mld euro

| 01 iul, 2013

Gazprom va trebui să ramburseze 1,5 miliarde de euro grupului german RWE, care a obţinut în justiţie reducerea preţului la gazele importate din Rusia, scrie luni cotidianul rusesc Vedomosti, citat de AFP.

Potrivit cotidianului economic, care citează o sursă din cadrul grupului public rusesc, "este vorba de 1,5 miliarde de euro care vor fi plătiţi în cursul lui 2013".

Joi, RWE a anunţat că un tribunal arbitral a admis cererea sa de revizuire în jos a preţului gazului cumpărat de la Gazprom în cadrul unui contract de aprovizionare pe termen lung. Decizia prevede rambursarea unei părţi din plăţile deja efectuate de la semnarea contractului, în 2010.

Cele două grupuri nu au comunicat suma în joc, RWE indicând doar că analizează în prezent efectele acestei decizii asupra conturilor sale.

Gazprom s-a văzut constrânsă în ultimele luni să acorde reduceri mai multor clienţi europeni. Aceştia au contestat nivelul preţurilor în condiţiile în care consumul are de suferit pe fondul crizei.

Aceste reduceri au reprezentat pentru Gazprom un cost de 2,5 miliarde de euro în 2012.

 

Tag-uri: gaze rusia, Gazprom, RWE
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ