O NOUĂ ȘANSĂ! S-a descoperit o metodă de detectare a jumătate dintre cazurile de CANCER

| 13 aug, 2014

Cercetătorii de la Johns Hopkins sunt încrezători că au dezvoltat un mod eficient de a detecta jumătate din cazurile de cancer în fază incipientă, astfel, acestea fiind mult mai ușor de tratat.

Cercetătorii au pus la punct o metodă de a analiza rapid şi precis probe de sânge, pentru a identifica în ele urme de ADN tumoral, provenit din celule cu mutaţii specifice cancerului.

Analiza s-a dovedit capabilă să detecteze cancerul la 80% dintre pacienţii cu forme de cancer avasate şi la 47% dintre cei cu cancere localizate. Ea reprezintă o alternativă utilă la alte teste, care dau adesea rezultate fals pozitive.

CITEȘTE ȘI: DESCOPERIREA care stârneşte panică la nivel mondial! O substanţa din Colgate Total poate duce la cancer

 

Cercetătorii au pus la punct o metodă de a analiza rapid şi precis probe de sânge, pentru a identifica în ele urme de ADN tumoral, provenit din celule cu mutaţii specifice cancerului.

Deoarece permite descoperirea cancerului în stadii incipiente, „biopsia lichidă”, cum o numesc inventatorii, are potenţialul de a salva milioane de vieţi anual.

 

CITEȘTE ȘI: NATURA NE AJUTĂ! Planta medicinală care UCIDE doar celule CANCEROASE, nu şi pe cele sănătoase

 

Metoda are şi unele dezavantaje, precum faptul că nu poate arăta precis de unde provin celulele tumorale. Dar cercetătorii cred că ea se va dovedi oricum un instrument valoros de diagnostic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ