NATURA NE AJUTĂ! Planta medicinală care UCIDE doar celule CANCEROASE, nu şi pe cele sănătoase

| 07 aug, 2014

Dincolo de observatiile empirice limitate, nu toate plantele medicinale au studii stiintifice temeinice care sa le sprijine eficacitatea. Totusi, in cazul Brucea javanica, aceasta este una dintre acele plante in cazul carora investigatiile stiintifice au furnizat destule dovezi pentru a evidentia ca are o impresionanta eficacitate in tratamentul cancerelor cervical, la vezica urinara si pancreatic.

S-a mai observat si ca toxicitatea ei selectiva poate distruge chiar pana la 70% dintre celulele cancerului la san.

Oncologii sunt inca incapabili de a gasi metode de ucidere selectiva a celulelor canceroase prin protocoalele standard ale medicamentelor. Chimioterapia declanseaza la celulele canceroase secretia unei proteine care sustine cresterea tumorala si rezistenta la continuarea tratamentului.

CITEŞTE ŞI: REMEDIUL MIRACULOS pentru boli fără leac: ciuperca lui Dumnezeu

 

Pe masura ce mai multe cunostinte si cercetari sunt extinse catre populatii ce se rezuma doar la principiile alopate conventionale, categoria larga a medicamentelor din ierburi si plante ajunge in sfarsit la cunostinta personalului medical institutionalizat. Eficacitatea plantelor si alimentelor medicinale pentru tratarea cancerului primeste poate cea mai larg raspandita atentie. Numai alimentele dietare anti-angiogenice (antivascularizatoare) au trezit asa de mult interes in comunitatea care studiaza cancerul, incat chiar si medicii veterani incep sa le recomande pacientilor bolnavi de cancer.

 

CITEŞTE ŞI: Sucul INCREDIBIL care luptă cu CANCERUL şi numeroase alte boli

 

Brucea javanica (Brucea javanica (L.) Merr) este una dintre acele plante care ar trebui sa primeasca mai multa recunoastere in aceasta categorie pentru incredibila ei capacitate de a ucide selectiv celulele canceroase.

 

O planta arborescenta (tufis) originara din Asia de Sud-Est, si care creste din Sri Lanka si India pana in Indochina, sudul Chinei, Taiwan, Thailanda si chiar nordul Australiei, B. javanica a fost subiectul sutelor de studii si teste clinice, toate tintite catre o mai buna intelegere a doua chestiuni cheie: prima, cat de eficienta este in realitate planta; si a doua, daca este asa de eficienta, care dintre constituentii activi sunt responsabili pentru proprietatile ei anticancerigene.

B. Javanica este un arbust monoic sau dioic ce poate creste pana la 10 m inaltime, cu frunze si ramurele paroase. Ea prefera locatiile deschise, precum impaduririle secundare si desisurile, marginile padurii, coastele si apare chiar si in locuri luminoase pe dunele nisipoase si pe calcare. Creste si in conditii umede si uscate, de la nivelul marii pana la 900 m altitudine.

CITEŞTE ŞI: DESCOPERIRE INCREDIBILĂ! Cancerul poate fi depistat cu un singur TEST DE SÂNGE

 

Pentru cateva mii de ani, preparatele din planta si remediile naturale ale B. javanica s-au aratat a fi eficiente in tratarea multor tipuri de maladii, inclusiv malaria si amoebiaza, ca si cancerul. Aproximativ jumatate dintre medicamentele in uz clinic curent sunt de origine naturala, totusi multe dintre acestea devin toxice, cu substantiale efecte secundare datorita integrarii de compusi chimici artificiali in formulele lor.

B. Javanica contine alcaloizi (brucamarina, yatanina), glicozide/quassionide (brucealina, yatanosida A si B, kozamina, bruceantina, bruceantarina, bruceantinolul) si fenol (brucenol, acid bruceolic). Semintele contin brusatol si bruceina. Uleiul pulpei contine grasimi, acid oleic, acid linoleic, acid stearic si palmitoleic. Fructele si frunzele contin tanini.
Pana acum au fost raportati 153 de compusi din seminte si partile aeriene ale Brucea javanica. Quassinoizii sunt principalii constituenti ai acestei specii. Extractul de Brucea javanica si compusii izolati, in mod specific quassinoizii prezinta variate proprietati biologice si sunt binecunoscuti pentru efectele lor antitumorale, in special pentru modul cum sunt acestia toxici selectiv pentru celulele canceroase.

 

CITEŞTE ŞI: SCANDALOS! Cancer la conservă în supermarketuri. Cum ne otrăvesc producătorii cu acte în regulă

 

Un studiu din American Journal of Medical Science/Jurnalul American de Stiinta Medicala a demonstrat ca extractul apos de la B. javanica si inducerea apoptozei de catre componentele B. javanica constituie un mecanism indicat prin care acestea ucid celulele canceroase. Studiul a aratat ca tratamentul cu B. javanica a dus la moartea a 70% dintre celule in cazul celor canceroase, fiind vorba de cancerul la san.

Un alt studiu din American Journal of Chinese Medicine/Jurnalul American de Medicina Chineza, efectuat de cercetatori de la Departamentul de Urologie al Primului Spital Afiliat, Scoala de Medicina a Universitatii Zhejiang din Hongzhou, China, a aratat ca uleiul de B. javanica induce semnificativ moartea celulara programata a celulelor canceroase ale vezicii urinare.

Un studiu din jurnalul international Cancer Letters/Scrisori despre Cancer, a aratat ca bruceina D (BD), un quassinoid gasit din abundenta in fructul de B. javanica, a inhibat cresterea a trei linii (tulpini de celule) de celule pancreatice canceroase. Ei au oferit dovezi experimentale in sprijinul utilizarii traditionale a fructului de B. javanica in tratamentul cancerului, si au inaintat BD ca pe un promitator candidat pentru o dezvoltare mai larga intr-un agent anti-canceros pancreatic.

Si inca un alt studiu din Jurnalul International de Medicina Moleculara/International Journal of Molecular Medicine, a demonstrat actiunile anti-proliferative si apoptotice ale B. javanica, impreuna cu alte medicamente chinezesti traditionale din plante. Cercetatorii au concluzionat ca moartea celulara programata a celulelor canceroase activata prin proteine specifice a fost de 5 ori mai mare la celulele tratate cu B. javanica.

pe langa toate acestea, s-a observat ca bruceantina, un constituent al B. javanica, interfereaza cu cresterea celulelor leucemiei, limfomului si mielomului.

Indiferenta la secolele de observatii empirice, ca si fata de dovezile documentate stiintific despre B. javanica in calitate de planta medicinala si cu potential anti-cancerigen, monografiile OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) despre plantele medicinale selectate pretind ca nici o utilizare medicala a B. javanica nu are suportul unor date clinice.

 

 

 

Sursă: viataverdeviu.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ