O nouă tergiversare în procesul ICA. Avocatul lui VOICULESCU cere să fie audiaţi Traian Băsescu şi Ilie Sârbu

| 04 aug, 2014

Dosarul ICA. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a solicitat instanței audierea de noi martori, între care și Ilie Sârbu, care în perioada privatizării ICA ( 2003, preluarea de la ADS) era ministru al Agriculturii, ca și a lui Dan Cioloș, tot fost ministru al Agriculturii.

Dosarul ICA. În privința lui Ilie Sârbu, Mateuț a invocat faptul că acesta, în calitate de ministru, a semnat o notă de fundamentare pentru privatizarea unor societăți din portofoliul ADS.

De asemenea, Mateuț a solicitat să fie audiat și președintele Traian Băsescu. Totodată, Mateuț mai solicită audierea a trei martori de la ADS. Cu excepția lui Traian Băsescu, audierea celorlalte persoane au fost solicitate și respinse la Tribunalul București, instanța care a judecat fondul și care l-a condamnat pe Voiculescu la cinci ani închisoare.

Citeşte şi: Voiculescu: Băsescu nu vrea să plece până nu mă vede condamnat; nu îmi e frică de închisoare

Scopul acestor cereri este tergiversarea procesului pentru a împiedica rămânerea în pronunțare a instanței. Dacă până în luna noiembrie nu se dă nicio pedeapsă, sancţiunile ulterioare se vor prescrie.

Din Minunta Tribunalului Bucureşti (instanţa de fond) din 30 aprilie 2013 se poate citi următoarele: "Respinge ca nefiind utile cauzei conf. art. 67 alin. 2 Cpp următoarele probe solicitate de inculpatul Voiculescu Dan: - efectuarea unei adrese la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pentru ca acesta să comunice lista completă a societăţilor comerciale care în intervalul 1. 01. 2002 şi 31. 12.2003 erau în funcţiune şi aveau cuprins în obiectul de activitate codul CAEN 7310 – cercetare-dezvoltare în ştiinţe fizice şi naturale; - audierea martorilor Ilie Sârbu, Cioloş Dacian şi Băsescu Traian".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 aug, 2014
Librarul
-----------
la tergiversari apeleaza doar basistii atunci cand simt ca situatia le scapa de sub control. asa au facut si in dosarul asta. voiculescu in schimb s-a aparat legal si corect. deci sa renuntam sa atribuim termeni nepotriviti unor persoane
05 aug, 2014
mihu
.
Basescu trebuie audiat si in alte dosare, dar bineinteles ca judecatorii inca il menajeaza cat este in functie.
05 aug, 2014
ronny
pt un moment numai
in momentul de fata, basescu inca se bucura de imunitate. insa asta va mai dura putin. dupa care va incepe sa se scrie istoria gruparii basiste. in momentul cand va scapa de imunitate, basescu va trebui sa dea nas in nas cu justitia si sa explice toate relele pe care le-a facut. urman sa isi primeasca pedeapsa bine-meritata
04 aug, 2014
Liviu
Exact sa il audieze si pe Basescu!
04 aug, 2014
Pedagogul
Voiculescu este nevinovat
Sunt convins de faptul ca Voiculescu este nevinovat si va fi achitat in acest dosar.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ