Activitatea banală care antrenează creierul şi te face mai deştept

| 07 mai, 2014

Avand in vedere diversitatea optiunilor pe care le avem in jurul nostru in zilele noastre, de ce ar trebui sa mai citim, din cand in cand, cate o carte?

Avem filme care sa ne distreze, jocuri video care sa ne hipnotizeze, telefoane mobile cu ajutorul carora sa vorbim cu prietenii la distanta si emisiuni televizate care sa ne anunte despre noutatile din aceasta lume extrem de dezvoltata. Daca asta nu este de ajuns, computerele noastre si internetul, cu siguranta, ne pot oferi toate aceste lucruri la un loc, transformandu-ne in niste adevarati zombi moderni. Cu atat de multe butoane pe care sa le apasam si cu atatea ecrane la care sa privim, cine mai are timp sau rabdare sa citeasca o carte? De ce ar trebui sa ne deranjam lecturand diverse romane?

Pentru ca cititul ne face mai destepti! Citind carti, creierele noastre sunt mai antrenate decat orice alta tehnologie moderna existenta in ziua de azi. Fie ca citim romane sau non-fictiune, carti digitale sau manuscrise istorice, cititul in sine ne pune mintea la contributie intr-un mod diferit, oferindu-ne beneficii de lunga durata. Cititul acum poate avea un impact puternic asupra intregii vieti, pe tot parcursul anilor care vor trece.

Concentrarea si intelegerea necesara devin niste sinapse inflacarate care ne antreneaza creierul in momentele de lectura. Cititul reprezinta o urmarire activa care ne forteaza sa gandim, spre deosebire de televizor, care pur si simplu ne ofera informatii pe care le primim fara niciun efort de gandire. Tot mai multe studii arata faptul ca persoanele mai in varsta care continua sa-si pastreze mintea ascutita citind au mai putine sanse de dezvoltare a bolii Alzheimer sau a altor forme de dementa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ