OFICIAL. Sorina Matei a fost dată afară de la B1. Reacţia ACIDĂ a jurnalistei

| 01 mai, 18:31

Jurnalista Sorina Matei a anunţat, printr-un text publicat pe blog, că a „luat notă oficial“ de încheierea colaborării cu postul de televiziune B1 TV, deşi contractul expira legal pe 31 decembrie 2015.

Astăzi, am luat notă oficial că relaţia mea de lucru, care expira legal pe 31 decembrie 2015, s-a sfârşit prin denunţarea ei unilaterală de către cealaltă parte“, a scris Sorina Matei pe blog. Emisiunea realizată de Sorina Matei, „Actualitatea românească“, a fost scoasă din grila de programe a postului B1 TV de la începutul lunii aprilie, perioadă ce a coincis cu momentul în care şi jurnalistul Cătălin Prisăcariu a fost concediat.

În textul intitulat „Câteva precizări necesare“, Sorina Matei spune că deşi a realizat emisiunea în mod „onest, consecvent, fără niciun fel de pretenţii şi în situaţii dificile“, totul a fost anulat brusc. „Am decis, la acel moment, să nu fac publice discuţiile interne din ultimele şapte luni referitoare la conţinutul editorial, pentru că am socotit aceste discuţii private şi pentru că respectivul conţinut al acestor discuţii nu a reuşit niciodată să-mi denatureze sau altereze felul onest, cinstit, în deplin respect faţă de public şi adevăr în care mi-am făcut meseria. Întotdeauna mi-am făcut profesia până la capăt, fără compromisuri, cu orice risc“, a mai scris jurnalista.

Mai mult decât atât, jurnalista consideră că „întreg demersul jurnalistic deschis şi de bună credinţă, pro-respectare a legii şi pro-luptă-anticorupţie, este indezirabil unora în acest moment.“ „Niciodată în cariera mea de jurnalist nu am cedat presiunilor şi tentativelor de constrângere de orice fel, indiferent cum s-au manifestat acestea, aşa cum niciodată nu am fost de acord ca „posesori de facto" ai unor zone media să poată exercita un fel de "dictatură editorială invizibilă şi ocultă" prin intermediari cu unic scop de a denatura demersuri şi produse jurnalistice în deplin acord cu profesia, corecta informare a cetăţeanului şi în scopul respectării legilor, doar pentru a le servi intereselor anti-Justiţie, anti-respectare a legii sau politice de orice fel“, se mai arată în textul semnat de Sorina Matei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ