BOMBĂ! Sorina Matei a fost angajată la ORDINUL lui Gabriel Oprea

| 24 mar, 12:59

Jurnalistul Patrick André de Hillerin lasă să se înţeleagă că revenirea la B1 TV a Sorinei Matei a fost comandată de liderul UNPR, Gabriel Oprea.  Elenei Udrea lansa şi ea scenariul prin care revenirea Sorinei Matei la B1 TV a fost opera generalului SRI, Coldea.

"Cum de revine Sorina Matei mereu în picioare? Profesional, e la pământ. Șarmul ei este egal cu cel al unei păpuși delabrate căreia i s-a atașat o sirenă antiaeriană menită a ține loc de logică și argumente. Deci cum?

E simplu: în această epocă a comunicării, telefoanele joacă un rol important în viața noastră, iar în cea a Sorinei Matei unul esențial. Cine apelează atunci când Oancea răspunde respectuos la telefon și, ulterior, o angajează sau o reangajează pe doamnă? Ei bine, asta e o informație pe care am obținut-o aproape off the record, deci nu o voi dezvălui eu. O voi lăsa pe concurenta lui Cezar Oatu să spună cu gurița ei: “Nu, nu-i adevărat că Oancea a fost sunat de Gabriel Oprea ca să mă aducă din nou pe post!”", subliniază Patrick André de Hillerin.

Citeşte şi:  BOMBĂ! Udrea: Sorina Matei a fost angajată la CEREREA lui Coldea

Profilul Sorinei Matei realizat de jurnalistul Patrick Andre de Hillerin

"Sorina Matei este un exemplu de parvenit profesional căruia nu poți să-i descoperi plusurile din cauza unui lung șir de minusuri care, într-o lume normală, i-ar fi blocat orice acces la marea performanță jurnalistică.

Un om care, din dorința de a-și impresiona șefii și de a da o lovitură ce nu i-ar fi fost accesibilă prin mijloace morale, filmează cu camera ascunsă o declarație off the record a unui politician și apoi o difuzează pe post e un om care, din acel moment, ar fi lucrat oriunde, numai în presă nu. “Off the record” este unul dintre puținele lucruri sfinte în lumea unui ziarist. Cum sfinte sunt, de asemeni, sursele care vor să-și păstreze anonimatul. Dacă cineva îți spune că-ți va da o informație off the record, înghiți în sec, dar accepți. Înghiți în sec pentru că ți-ar fi putut fi ușor, ai fi putut lua declarația omului și ai fi folosit-o fără alte comentarii. Așa, însă, trebuie să muncești, să cauți și alte surse, să asuzi puțin pentru a ajunge la același rezultat. Dar, orice ar fi, nu-l citezi pe omul ăla, nu redai ceea ce ți-a spus exact așa cum ți-a spus și nu folosești informația decât pentru a merge pe urma poveștii, cu eforturile tale.

Cel puțin așa spune teoria, iar în cazul multora dintre noi și practica. Sorina Matei nu stăpânește, însă, teoria, cum, de asemeni, nu stăpânește nici practica. După acel episod, orice șef de redacție responsabil ar fi trimis-o pe Sorina Matei acolo unde-i este locul: la tejgheaua unei dughene de bâlci, promovând produse expirate cu vocea aia care alungă mușteriii. Numai că, din diverse motive, șefii de redacție responsabili fie erau plecați în concediu, fie i-au trecut cu vederea oroarea, fie au avut alte motive pentru a o păstra în funcție și, eventual, a o promova.

Când dorința ei de mărire a intrat în conflict cu orgoliul lui Mihai Gâdea, Sorina Matei a părăsit disidențește Antena 3, iar această disidență i-a adus repejor statutul de vedetă și o emisiune la B1. N-a durat mult, nu se știe exact de ce, și proaspăta contratenoare s-a mutat la RTV. Asta într-o epocă în care opțiunile politice ale celor trei televiziuni erau cum nu se poate mai diferite, iar politica editorială era strunită cu mână forte, neacceptându-se deraieri. De la RTV, după o oarecare perioadă, Sorina Matei s-a întors la B1, cu emisiune în prime time, din nou. La început de an, pe fondul unor scăpări nevinovate ale procurorilor, megastareța bisericii adorării DNA a dispărut brusc din program, pentru a se întoarce triumfătoare câteva săptămâni mai târziu, cu gura la fel de mare. Asta până vinerea trecută, când șeful postacilor lui Udrea a dezvăluit, în chiar emisiunea Sorinei Matei, că aceasta se mai juca din când în când de-a specialistul în comunicare, sfătuitoare a politicienei blonde și a postacilor acesteia. Din nou, postul a reacționat repede, pentru că și oamenii ăia de acolo de-abia așteptau un nou motiv serios ca s-o zboare de pe ecran. Și, probabil, de data asta o vor face cu mai multă fermitate, pentru că s-au cam plictisit și ei".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ