Olaf Scholz: ”Țările europene vor continua să plătească gazul rusesc în euro!”

| 31 mar, 19:58

„Țările europene vor continua să plătească gazul rusesc în euro și în dolari cum scrie în contracte”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz după ultimatumul dat de Vladimir Putin ca începând de vineri plățile să fie făcute în ruble sau gazul va fi oprit.

 

„Scrie în contracte că plățile se fac euro și uneori în dolari. I-am spus clar președintelui rus că acest lucru va rămâne așa” și „companiile vor să plătească în euro și așa vor face””, a explicat Scholz, conform AFP.
Toate „țările neprietenoase” - între care și România - care cumpără gaz din Rusia trebuie să plăteasă în ruble, începând de vineri, în caz contrar contractele urmând să fie oprite, conform unui decret semnat joi de către președintele rus Vladimir Putin,.
  • „Astăzi am semnat un decret care stabilește regulile de comercializare a gazelor naturale rusești cu așa-zise state neprietenoase”, a anunțat Vladimir Putin, afirmând că „țările occidentale neprietenoase" față de Rusia vor trebui să deschidă conturi de ruble la băncile rusești pentru a plăti gazul.
  • „Oferim contractorilor din astfel de țări [neprietenoase] o schemă clară și transparentă: pentru a achiziționa gaz natural rusesc, trebuie să deschidă conturi în ruble în băncile rusești. Din aceste conturi se vor face plăți pentru gaz furnizat, începând de mâine, 1 aprilie”, a afirmat Putin.
  • El a mai spus că Rusia „nu se va angaja în acte de caritate" în ceea ce privește furnizarea de gaze naturale.

 

Tag-uri: gaz, Rusia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ