Oprescu: Ne străduim să continuăm dezvoltarea Capitalei prin investiţii externe

| 27 feb, 16:41

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a transmis vineri că Municipalitatea se străduiește să crească gradul de absorbție a fondurilor europene și continuă dezvoltarea Bucureștiului prin investiții externe, prin parteneriate public-private, potrivit unui comunicat al Municipalității.

"Cu siguranță ați reușit deja să vedeți o mică parte din București. În acest moment, preocuparea noastră ca Municipalitate este aceea de a asigura orașului o dezvoltare sustenabilă și de a-i menține rolul de motor de dezvoltare al țării. Este o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, din această cauză ne străduim să creștem gradul de absorbție a fondurilor europene și continuăm dezvoltarea Capitalei prin investiții externe, prin parteneriate public-private. Am construit astfel o legătură puternică cu capitalele din întreaga lume, reușind în acest fel să menținem ritmul de dezvoltare al Bucureștiului", a declarat Oprescu, cu prilejul unei întrevederii cu prim-ministrul Republicii Albania, Edi Rama.

Primarul Capitalei a prezentat pe scurt investițiile privind protecția socială, infrastructura școlară, rutieră și sportivă, precum și proiectele de viitor privind dezvoltarea orașului.

Oprescu l-a asigurat pe premierul Edi Rama de tot sprijinul Municipalității, în acest sens exprimându-și dorința ca și în Tirana să fie amplasată o statuie a lui Nicolae Iorga.

La rândul său, prim-ministrul Albaniei, Edi Rama, a precizat că a fost primarul Tiranei timp de 11 ani.

"În tot acest timp m-am confruntat cu aceleași probleme ca și dumneavoastră. Vreau să știți că în timpul mandatelor mele de primar o stradă din Tirana a fost denumită strada București și știu că și în Capitală există o stradă care se numește Tirana. Dorim pe această cale să ne sprijiniți ca în București să amplasăm o statuie a Maicii Tereza. Este o albaneză de care noi suntem foarte mândri", a spus Edi Rama.

De asemenea, șeful Executivului de la Tirana i-a adresat primarului general o invitație în capitala Albaniei.

"Îmi doresc foarte mult să ne faceți o vizită la Tirana și să punem bazele unei colaborări instituționale între cele două primarii. Tirana este un oraș în care dacă ajungi o dată te vei întoarce cu siguranță", a adăugat premierul Edi Rama.

Din delegația oficială din Albania au făcut parte și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Erion Veliaj, deputați din Parlamentul albanez, ambasadorul Republicii Albania în România, Ilir Tepelena, și consilieri ai prim-ministrului Edi Rama.

Din partea Primăriei București au fost prezenți viceprimarul Capitalei Dan Darabont, președintele Consiliului General al Municipiului București, Ramiro Angelescu, prefectul Municipiului București, Paul Petrovan, precum și directori ai principalelor direcții din cadrul Municipalității.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ