Primarul Capitalei se umflă în pene în timp ce bucureştenii protestează împotriva lui

| 12 mar, 21:23

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că își dorește o colaborare și mai apropiată cu Franța, arătând că sunt domenii în care se poate conlucra pe proiecte concrete.

"Îmi doresc o colaborare și mai apropiată cu Parisul, cu Franța. Avem domenii nenumărate în care putem conlucra pe proiecte concrete, de la cultură, asistență socială, până la urbanism. Sper ca apropiata mea vizită la Paris să îmi ofere șansa de a pune bazele unei colaborări și mai puternice decât până acum. În afară de legătura specială pe care ne-o dorim între cele două capitale suntem uniți și de proiectul Europa", a spus joi Oprescu, care a primit de la secretarul de stat francez pentru Veterani și Memorie (cu rang de ministru delegat), Jean-Marc Todeschini, însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare.

El și-a exprimat convingerea că Franța și Parisul sunt alături de București pentru a clădi o Românie dezvoltată, modernă, puternică. "Numai așa țara noastră își poate pune în valoare întregul ei potențial uman, cultural, economic, geopolitic", a menționat edilul general.

Citeşte şi: PROTEST al bucureştenilor în faţa Ambasadei Franţei ÎMPOTRIVA decorării lui Sorin Oprescu cu Legiunea de Onoare

Potrivit acestuia, țara noastră a avut întotdeauna în Franța "un sprijin, un aliat de nădejde, o soră mai mare" și generații întregi de români s-au format și au avut ca model cultura și civilizația franceză.

"Întotdeauna v-am simțit aproape, v-am simțit de ai noștri, iar sentimentul s-a dovedit a fi reciproc, indiferent de vremuri. Gândim și simțim la fel, iar aceasta ne-a unit și ne unește fundamental. Este forța noastră pe care nu ne o poate lua nimeni (...) o serie de oameni de-ai noștri care s-au școlit la Paris, la Academia de Administrație, astăzi sunt prezenți în România și încearcă transformarea sa", a menționat Oprescu.

Oprescu a precizat că va efectua o vizită la Paris peste zece zile.

"Avem o agendă destul de încărcată. Discutăm în primul rând despre partea urbanistică cu sprijinul specialiștilor din Primăria Parisului, din Universitatea de Arhitectură, reușind să aflăm dacă la rândul lor specialiștii noștri cu părerile lor putem să bătem în cuie elemente structurale ale planului urbanistic general pentru ca Bucureștiul să arate ca un oraș european", a menționat Oprescu.

La rândul său, Todeschini a menționat că distincția acordată edilului Capitalei pune în valoare atât cariera sa de medic specialist, cât și pe cea politică pusă în serviciul Capitalei.

El a salutat angajamentul lui Oprescu și puterea sa de muncă puse în serviciul concetățenilor săi și a apreciat implicarea lui pentru ameliorarea calității vieții bucureștenilor și pentru modernizarea Capitalei.

"Activitatea dumneavoastră profesională și publică este clădită pe valorile pe care Ordinul Legiunii de Onoare le pune în valoare", a adăugat Todeschini.

La eveniment au fost prezenți premierul Victor Ponta, fostul președinte Emil Constantinescu, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mar, 19:06
nichifor
ar trebui un comandament al curateniei pur si simplu. nu doar o "coafare" de primavara. un primar FANFARON.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ