Oraşul din România care a rămas fără apă caldă şi căldură

| 08 apr, 2014

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat al municipiului au rămas, marţi, fără apă caldă şi căldură, pe o perioadă nedeterminată, după ce producătorul de agent termic Bioenergy a sistat furnizarea, informează Agerpres. Primarul Ion Lungu a spus că situația s-a produs pentru efectuarea unui reglaj tehnic și că nu ştie când va fi reluată, în condiţiile în care există un blocaj financiar cauzat de neplata facturilor.

Populaţia are datorii de 21 de milioane de lei către firma ce transportă şi distribuie agentul termic, SC Termica SA, care la rândul său are datorii de 12,9 milioane de lei către firma care produce agentul termic, Bioenergy, firmă care nu şi-a achitat facturile către furnizorul de masă lemnoasă. De asemenea, deşi există încă masă lemnoasă pentru funcţionarea centralei de cogenerare, aceasta a fost pusă sub sechestru de furnizor pentru datorii de peste un milion de euro.

Potrivit primarului, municipalitatea mai are de achitat o factură de 1,5 milioane de lei pentru subvenţia la termoficare. Totodată, primarul a dispus verificări la asociaţiile de proprietari, în urma semnalelor pe care le-a primit potrivit cărora locatarii şi-au achitat facturile la termoficare, dar asociaţiile au făcut alte plăţi şi nu au direcţionat banii către SC Termica SA.

Lungu a afirmată că facturile medii pentru încălzire într-un an, pentru un apartament, sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Săptămâna trecută, Bioenergy a informat, printr-o scrisoare, societatea de distribuţie şi transport a agentului termic, SC Termica SA şi conducerea Primăriei că datoriile acumulate pentru serviciile prestate sunt de 12,903 milioane de lei, nefiind achitate facturile din luna decembrie 2013 şi că, dacă această situaţie nu se reglementează, va fi nevoit să sisteze furnizarea agentului termic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ