Orban: Cheltuielile provocate de criminalii economici de la PSD duce România în incapacitate de plată

| 22 sep, 16:16

Premierul Ludovic Orban a lansat, marţi, un atac dur la adresa parlamentarilor PSD care au introdus şi votat amendamentului privind creşterea pensiilor cu 40% în cadrul legii rectificării bugetare, numindu-i pe social-democraţi "criminali economici".

"Am ținut cont de nevoia copiilor de a crește alocațiile și am prevăzut cinci etape de creștere succesivă. Este maximum pe care îl poate suporta economia astăzi. Orice creștere de cheltuieli, așa cum sunt cele povocate de criminaii economici de la PSD, nu face decât să îndrepte România spre incapacitate de plată.

La ora actuală, după votul din Parlament, capacitatea României de a accesa fondurile din recuperare, este afectată, din cauza creștereii aberante. Agențiile de rating urmează să dea ratingul de țară și ne vom trezi că suntem retrogradați și riscăm să luăm împrumuturi mai scumpe", a declarat Ludovic Orban, marţi după-amiază.

Citeşte şi USR: Rectificarea bugetară cu modificările toxice ale PSD-ALDE aruncă România într-o nouă criză economică

Amendamentul PSD privind creşterea pensiilor cu 40%, în loc de valoarea de 14%, cum este specificată de Guvernul PNL în ordinul de rectificare bugetară, a fost adoptată de către Parlament cu 242 voturi "pentru" şi 147 "împotrivă".

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificării bugetului de stat, cu modificările impuse de PSD, a fost adoptat cu 242 de voturi pentru, 147 împotrivă. Proiectul de aprobare a rectificării bugetului asigurărilor sociale a fost adoptat cu voturi 246 pentru și 104 împotrivă.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, după votarea creşterii pensiilor cu 40%: "Am făcut dreptate pentru cinci milioane de pensionari"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ