ORBAN: Dacă Ponta vrea să fie crezut, să-i demită pe miniştrii implicaţi în susţinerea SALARIILOR PENTRU DEMNITARI

| 10 iul, 14:57

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat vineri că premierul Victor Ponta ''minte'' atunci când susţine că nu şi-a dat acordul pentru adoptarea ordonanţei privind majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, subliniind că pentru a fi crezut trebuie să-i revoce pe miniştrii care au fost implicaţi în procedura de adoptare a acestui act normativ sau să-şi dea demisia, potrivit Agerpres.

"Este o harababură şi o debandadă în Guvernul Ponta cum nu cred că a existat niciodată în Guvernul României. (...) Victor Ponta şi-a dat acordul expres asupra adoptării acestei ordonanţe şi minte cu neruşinare când susţine contrariul. În procedura de adoptare a acestei ordonanţe simple iniţiator a fost Rovana Plumb, ministrul Muncii, lăsată de Victor Ponta preşedinte interimar la PSD, după fuga în Turcia, avizatori au fost oamenii de încredere ai lui Victor Ponta, respectiv vărul prin alianţă Robert Cazanciuc şi favoritul Curţii, dl Orlando Teodorovici, iar cel care a condus şedinţa de Guvern a fost Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar, la propunerea lui Victor Ponta, că nu l-a numit Klaus Iohannis pe Gabriel Oprea premier interimar că aşa a vrut el. A fost numit premier interimar la propunerea lui Victor Ponta. Să negi această evidenţă şi această răspundere a Guvernului pe care îl conduci este o minciună gogonată pe care nu o poate crede niciun român", a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că, în cazul în care Victor Ponta vrea să fie crezut că nu ar fi susţinut adoptarea acestui act normativ, ar trebui să-i revoce pe miniştrii Gabriel Oprea, Rovana Plumb, Robert Cazanciuc şi Orlando Teodorovici sau să-şi dea demisia.

"Dacă vrea să fie crezut Victor Ponta în afirmaţia sa că nu a fost de acord şi că nu a ştiut de acest proiect de ordonanţă, are o singură soluţie - să revoce din funcţie toţi miniştrii care au fost implicaţi în procedura de adoptare a ordonanţei: Oprea, Cazanciuc, Plumb, Teodorovici, pentru că nu este posibil să conduci un Guvern în care cei mai importanţi oameni de cea mai mare încredere nu te ascultă. Un ministru care face altceva decât primul-ministru este revocat din funcţie. Fie îi revocă din funcţie, fie îşi depune demisia, pentru că nu mai are niciun fel de autoritate asupra Guvernului", a arătat liberalul.

Orban a precizat că PNL susţine ca demnitarii să aibă indemnizaţii decente, subliniind că Guvernul are ca restanţă legea salarizării în sectorul public.

"Somăm Guvernul să elaboreze proiectul de lege privind salarizarea în sectorul public, care să stabilească foarte clar criteriile care stau la baza salarizării, mecanismele şi procedurile prin care se stabileşte nivelul de salarizare pentru fiecare categorie de angajat în sectorul public", a afirmat el.

În opinia sa, în legea salarizării în domeniul public, în cazul căreia ar trebui să existe o dezbatere amplă, în care să fie implicaţi toţi actorii principali, ar trebui incluse şi prevederile referitoare la demnitari şi funcţionarii publici.

El a mai arătat că parlamentarii PNL sunt pregătiţi pentru o posibilă sesiune extraordinară a Parlamentului, precizând că aceasta se poate convoca în caz de demisie a premierului, a unei cereri din partea justiţiei sau pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ