Orban: Dublarea alocaţiilor şi pensiile mărite pot duce la pierderea unor fonduri europene de circa 30 mld. euro

| 24 sep, 16:40

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, joi, că efectele asupra bugetului a pensiilor mărite cu 40% şi a dublării alocaţiilor vor pune sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fondurile europene din facilitatea de rezilienţi şi recuperare economică.

“Dublarea alocațiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creștere semnificativă a deficitului, cu 0,6%”, a spus premierul, după anunțul că CCR a respins sesizarea de neconstituționalitate depusă de Guvern privind dublarea alocațiilor.

Orban spune că mai există și altă cale de atac. “Am mai trăit acest episod. PNL va dubla alocațiile, dar așa cum am hotărât, în cinci trepte, ultima fiind la 1 iulie 2022”, a adăugat acesta.

Citeşte şi Parlamentarii PSD după votarea creşterii pensiilor: "Guvernul să găsească soluţii", "Economiştii să îşi facă treaba"

Deocamdată e numai un anunț al CCR. Așteptăm motivarea CCR. În funcție de motivare vom decide ce avem de făcut. Creșterea alocațiilor este o prioritate pentru PNL.

Pot să vă spun că deja la Bruxelles sunt oficiali europeni care, din cauza deciziei luate de Parlament, pun sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de reziliență și recuperare. Adică România riscă să piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloșiei și lipsei de responsabilitate a PSD, care, ca să mai obțină câteva voturi prin minciună și prin demagogie în aceste alegeri, sacrifică destinul României pe termen mediu și lung”, a mai spus liderul liberalilor, potrivit Digi24.

Citeşte şi Reprezentant BNR, despre plata pensiilor mărite cu 40%: "Ne jucăm cu focul şi acum deja iese fum"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ