PARLAMENT: Regulamentul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, modificat pentru punerea în acord cu deciziile CCR

| 15 dec, 12:14

Plenul Parlamentului a adoptat marţi o hotărâre prin care au fost modificate şi completate articolele 56 şi 57 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru punerea în acord cu deciziile CCR, transmite Agerpres.

Parlamentarii au adoptat hotărârea cu 274 voturi "pentru", 13 abţineri şi un vot împotrivă. 

Potrivit modificărilor, "în cadrul cererii de reexaminare, Parlamentul poate să modifice în totalitate sau parţial textele care au legătură cu cererea de reexaminare, inclusiv prin recorelarea dispoziţiilor legii". 

De asemenea, altă prevedere modificată a Regulamentului comun al Parlamentului stipulează că, "în cazul în care textele care au legătură cu cererea de reexaminare au fost modificate în totalitate sau parţial, legea cuprinzând aceste texte reexaminate, după adoptare, se trimite preşedintelui pentru promulgare". 

În forma anterioară, regulamentul prevedea că, "în cazul în care obiecţiile cuprinse în cererea de reexaminare formulată de preşedinte sunt adoptate parţial sau în totalitate, legea după votarea sa în ansamblu se trimite spre promulgare în noua sa redactare".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ