Parlamentarii au avizat favorabil raportul SRR pe 2012

| 17 iun, 2013

Comisiile de cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, sesizate pentru raport comun, au acordat luni un vot unanim favorabil Raportului de activitate al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe anul 2012.

Preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu, a afirmat în faţa Comisiilor de cultură din Parlament că în anul 2012 conducerea radioului public şi-a respectat misiunea publică şi a reuşit să reducă costurile, potrivit Agerpres.

"În anul 2012 Radio România şi-a respectat misiunea publică. Acesta este cel mai important lucru pe care noi îl facem zi de zi. Anul 2012 din punct de vedere editorial a fost un an destul de complicat, a fost un an cu alegeri, a fost un an în care Radio România s-a achitat din punctul nostru de vedere de misiunea publică pe care o are. A dovedit echilibru, echidistanţă, şanse egale pentru toţi actorii din scenă şi nu am făcut rabat sau am încercat să nu facem rabat. Anul 2012 a fost un an complicat financiar pentru că aşa cum ştiţi mediul financiar economic în care ne desfăşurăm activitatea nu este deloc unul prietenos. Am reuşit să ţinem cheltuielile, să reducem costurile, să ţinem acest echilibru financiar în condiţii bune, astfel încât la sfârşitul anului am reuşit să închidem pe plus. Cu un plus mic, dar pe plus", a declarat preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu, în faţa Comisiilor reunite.

Aproape 3.000 de angajaţi

El a mai menţionat că, din punct de vedere organizaţional, la sfârşitul anului 2012 numărul de angajaţi a coborât sub 2.280, iar cheltuielile cu colaboratorii au fost reduse cu un procent de aproape 70%.

"Din punct de vedere organizaţional 2012, sprijinindu-ne pe strategia pe care acest Consiliu de Administraţie a adoptat-o la începutul mandatului său, a început să subţieze structura din punct de vedere al personalului. La sfârşitul anului 2012 am coborât sub 2.280 de angajaţi şi am redus cheltuielile cu colaboratorii cu un procent de aproape 70%. A fost o mişcare destul de fermă, de hotărâtă, este un proces care ne preocupă în continuare. În anul acesta vom aşeza şi o nouă organigramă", a susţinut Ovidiu Miculescu.

Preşedintele director general a mai arătat că radioul public a încheiat anul 2012 din punct de vedere al cotei de piaţă la nivel naţional şi urban pe primul loc, iar pentru 2013 în "primul val" de sondare al audienţei, RRA a devenit lider de piaţă şi pe Bucureşti.

În cadrul dezbaterilor, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin, a recomandat conducerii SRR să găsească o soluţie la "scandalul sindicalo-mediatic care există". De asemenea, senatorul a mai precizat că este o mare problemă reţeaua de corespondenţi externi, recomandând conducerii SRR o colaborare cu agenţia naţională de presă Agerpres.

"O altă problemă este problema reţelei de corespondenţi, în special cei externi. Dacă îmi era drag să ascult Radio România, îmi era drag că ascultam corespondentul RRA de la Tel Aviv, de la Cairo, de la Washington, de la Bruxelles. Această reţea, ştim bine, din motive financiare s-a cam disipat. Eu am mai discutat cu dvs. problema aceasta şi cred că nu ar fi rău să gândim soluţia unei colaborări mult mai strânse cu Agerpres, în aşa fel încât două instituţii de stat importante pentru informarea opiniei publice din ţara noastră să colaboreze pentru a accentua zona de politică externă, pentru că sunteţi una din puţinele instituţii pe care o mai preocupă informarea cetăţenilor pe probleme de politică externă", a conchis Georgică Severin.

Raportul de activitate al SRR pe 2012, însoţit de raportul comun favorabil întocmit de Comisiile de cultură ale Parlamentului, va intra în dezbaterea plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ