Partidul M10: Legea alegerilor parlamentare sfidează diaspora şi nu aduce niciun progres electoratului

| 21 iul, 12:16

Partidul M10 consideră că legea alegerilor parlamentare promulgată de preşedintele Klaus Iohannis ''sfidează diaspora şi nu aduce niciun progres real pentru electoratul care vrea reforma clasei politice''.

''Singurul scop al legii este să protejeze partidele mari şi corupte, în principal PSD şi PNL. Pragul electoral a crescut pentru alianţe (8-10%), iar numărul aleşilor de diaspora a rămas acelaşi, sfidător de mic. S-a revenit la votul pe listă. Nu se ţine cont de referendumul prin care poporul a decis instituirea unui Parlament unicameral cu 300 de deputaţi, aşa că vom avea 466 de aleşi, în continuare prea mult pentru o ţară cu populaţia României. La acestea se adaugă abandonarea subiectului votului la distanţă (prin corespondenţă şi electronic): într-o vizită recentă în Spania, preşedintele l-a omis cu totul în discursul adresat cetăţenilor români din această ţară, uitându-şi angajamentul din perioada alegerilor şi declaraţiile ulterioare'', se arată într-un comunicat M10 de presă, citat de Agerpres.

În context, M10 îşi reafirmă susţinerea pentru liberalizarea vieţii politice şi reaminteşte principiile sale în ceea ce priveşte alegerile.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de promulgare a mai multor acte normative, printre care Legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ