Păruiala între femeile dreptei, pentru penalii PMP

| 13 mai, 2014

Pentru a doua oară consecutiv, marţi, a fost suspendată din lipsă de cvorum şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care urma să fie luată în discuţie solicitarea procurorilor de a permite arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu.

Imediat după suspendarea şedinţei fostului deputat PMP, PDL şi PNL au ieşit la atac şi au acuzat că absenţa de la votul din plen ar fi fost o încercare de a-l ’’scăpa” pe Florin Popescu de acţiunea procurorilor. În realitate, însă, aşa cum a recunoscut inclusiv Traian Băsescu, solicitarea procurorilor de a-l aresta prevenitv pe Florin Popescu nu are legătură cu demersurile pe care aceştia le fac pentru a clarifica acuzaţiile care i se aduc deputatului.

Fostul secretar general al PMP este acuzat de procurorii DNA că şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea ce decurgeau din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL, cerând administratorului unei societăţi comerciale 60 sau 70 tone pui (grill). Puii în valoare de peste 400.000 de lei urmau să fie distribuiţi cetăţenilor în scop electoral, în campania electorală din iunie 2012.

Florin Popescu mai este cunoscut şi pentru alte ilegalităţi comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. În această perioadă deputatul apropiat Elenei Udrea s-a remarcat prin deturnarea de fonduri europene şi prin afaceri dubioase cu statul prin care acorda majoritatea contractelor de la judeţ firmelor conduse de membrii propriei familii.

Revenind acum la acuzele venite dinspre PDL, o luare de poziţie iese în mod deosebit în evidenţă. Astfel, prim-vicepreşedinta PDL, Andreea Paul, a acuzat parlamentarii PMP în frunte cu Elena Udrea că ar fi absentat în mod intenţionat pentru a-l face scăpat pe Florin Popescu. "Parlamentarii din partea PMP nu au fost prezenţi, delegaţia PDL a fost în sală. E adevărat că nu există partide politice ca lacrima. Este reprobabil, nu doar că nu vin la serviciu, dar şi atunci când e important şi trebuie să dăm un semnal independenţei justiţiei să-şi facă treaba şi să ridicăm talpa politică de pe cei care sunt acuzaţi pentru moment şi s-ar putea la un moment dat, condamnaţi, de infracţiune, de furt, de mită electorală, nu pot răspunde în faţa justiţiei, doar pentru că parlamentarii nu vin la serviciu", a spus deputata PDL.

În ceea ce o priveşte pe Elena Udrea, Andreea Paul nu a ezitat să o atace pe deputata PMP, afirmând că aceasta este prezentă în Parlament doar pentru a acorda interviuri posturilor de televiziune. „Nu am văzut-o, nu a fost în sală (...) Să ştiţi că ea de obicei absentează, e prezentă doar pe coridoarele parlamentare în faţa camerelor de filmat", a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Păruiala dintre Andreea Paul şi Elena Udrea nu face decât să expună modul politicianist în care PMP şi PDL se raportează la justiţie şi la lupta împotriva corupţiei. Fără a-i lua aprărarea Elenei Udrea, nu putem să nu remarcăm că atacul Andreei Paul nu este altceva decât un gest reflex venit din epoca Macovei, când orice cerere de ridicare a imunităţii unui parlamentar era speculată din punct de vedere politic şi electoral.

Pe de altă parte, absenţa Elenei Udrea şi a PMP-iştilor de la şedinţa de plen este o dovadă în plus că în realitate cuvântul popularilor, care au anunţat că vor suţine cererea procurorilor în ceea ce îl priveşte pe Florin Popescu, nu este altceva decât pură demagogie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2014
cantautor
Dle Sultanescu,
Guvernul Ponta este sustinut in Parlament de o majoritate
Daca majoritatea era prezenta,se putea vota
Restul e ......normalitatea aia pe care o vreti voi
Si pe care 65% din populatia cu drept de vot,nu o inghite,ii este scarba si nu participa,din pacate,la diversele scrutinuri..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ