UPDATE Cameră: Deputatul Florin Popescu nu poate fi arestat preventiv

| 27 mai, 2014

Deputatul Florin Popescu nu poate fi arestat preventiv, a decis marţi plenul Camerei Deputaţilor.Dintre parlamentarii prezenţi, 224 s-au pronunţat împotriva arestării preventive şi 78 în favoarea acesteia. Votul a fost secret cu bile.

 

UPDATE La dezbaterile în plen, de la începutul lunii mai, pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu s-au pronunţat reprezentanţii grupurilor parlamentare PDL, PNL şi PP-DD, care au susţinut că cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii iar afacerile judiciare trebuie soluţionate în Justiţie, şi nu în plenul Parlamentului.


Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat un raport de respingere a cererii de arestare preventivă a lui Florin Popescu. Dintre cei 23 de deputaţi prezenţi la şedinţa respectivă (din 27), 15 au votat împotrivă, şapte în favoarea solicitării şi unul s-a abţinut.

Deputatul Florin Popescu a fost audiat la sfârşitul lunii aprilie de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, după ce ministrul Justiţiei a trimis conducerii forului legislativ solicitarea DNA de arestare preventivă a acestuia.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

DNA susţine că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.

'Vin astăzi în faţa dumneavoastră încercând să vă conving că nu sunt un pericol public. Este vorba despre o chestiune care s-a întâmplat acum doi ani, în perioada Sărbătorilor Pascale, nicidecum în campanie electorală şi nu m-am opus niciun moment bunului mers al Justiţiei. De altfel, în perioada de o lună de când s-a declanşat această operaţiune am fost săptămânal la Parchet pentru clarificări şi nu am de gând să fug din faţa Justiţiei. Mulţumesc Comisiei juridice care a dat raport negativ cererii de arestare şi vă solicit şi dumneavoastră să nu mă consideraţi un pericol public. Nu facem astăzi un act de justiţie, ci pur şi simplu, având în vedere că de un an şi jumătate suntem colegi cred că nu e nimeni de aici prezent care poate spune că aş fi un pericol public. Pe unii vă cunosc de mai multă vreme şi cred că v-am convins de asta', a spus Popescu.

Votul pentru proiectul de hotărâre privind cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu a început marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Votul este secret cu bile.

Potrivit unei monitorizări realizate de FreedomHouse și HotNews.ro, între 2008 și 2012, cât a fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu a organizat licitații în valoare de 120 de milioane de euro. Jumătate din sumă, 60 de milioane de euro, a mers într-un singur contract, de salubrizare, la care s-a prezentat o singură firmă: cea câștigătoare. Alte 13 milioane de euro au fost cheltuite pentru reabilitarea Spitalului judetean Dambovita, de asemenea licitatie cu un singur participant.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ