Victor Ponta anunţă că nu va vota în cazul arestării deputatului Florin Popescu: "Fiecare va vota cum crede"

| 29 apr, 2014

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat ca nu va participa, in calitate de parlamentar, la votul din plen legat de cererea justitiei de arestare preventiva a deputatului Florin Popescu.

De asemenea, el a precizat ca nu va exista o dispozitie pentru parlamentarii PSD, fiecare urmand sa voteze asa cum crede.

"Nu o sa ma duc sa le spun cum sa voteze. Nici nu vreau, ca prim-ministru, sa ma apuc sa citesc cereri de arestare, nu am facut-o la nimeni altcineva. Nu particip la vot, nu am participat nici la celelalte voturi. Nu se va da o dispozitie politica, este un vot de persoana si fiecare voteaza cum crede, pentru ca atat timp cat justitia nu este in niciun fel impiedicata, domnul acesta poate fi trimis in instanta... Daca trebuie sau nu arestat, lasarea in libertate, daca prezinta pericol pentru ordinea publica, vor decide cei de la comisia juridica. Nu cunosc, nu ma uit pe doar si nici nu ar fi normal sa ma uit", a spus Ponta, conform Mediafax, care citeaza Romania TV.

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei, Bogdan Ciuca, a declarat, luni, ca in Comisie au fost 15 voturi "impotriva" in cazul deputatului Florin Popescu, 7 voturi "pentru" si o abtinere. El a precizat ca plenul este suveran in a decide asupra cererii justitiei. Ciuca a mai mentionat ca nu stie cine cum a votat, pentru ca votul a fost secret.

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis, miercuri, ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, referatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a solicita incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu - acuzat ca ar fi cerut mita in campania electorala din 2012. Demersul vine dupa ce DNA a cerut aviz pentru arestarea preventiva a lui Florin Popescu, in dosarul in care acesta este acuzat ca a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012.

Deputatul Florin Popescu a declarat miercuri, la iesirea de la DNA, ca procurorii il acuza de fapte de coruptie, respectiv ca ar fi cerut de la o firma din Dambovita, in campania electorala din 2012, saci cu produse agricole, el precizand ca, "oricum, acestea nu sunt droguri".

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012. In decembrie 2012, Florin Popescu a obtinut un mandat de deputat in Dambovita. La inceputul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a inscris in PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ