Pas uriaș către creșterea numărului de locuri de muncă

| 06 apr, 2014

Programul Guvernului prin care statul va suporta jumătate din cheltuielile salariale, în cazul în care firmele creează 20 de noi locuri de muncă, se concretizează începând de la 1 iulie anul curent.

Această inițiativă, discutată de către Executivul de la București cu membrii Fondului Monetar Internațional, reprezintă o măsură concretă în rezolvarea unei probleme mereu actuale, care a fost accentuată de perioada crizei economice – șomajul. Condițiile prevăzute de această schemă de ajutor stimulează, în primul rând, o creștere semnificativă a locurilor de muncă, dar vine și în sprijinul dezvoltării mediului de afaceri privat, al economiei și descurazează munca la negru.

De sprijinul oferit de stat prin implementarea aceste scheme de ajutor beneficiază în egală măsură agenții economici, care vor profita de această oportunitate pentru a-și dezvolta afacerea, fără ca salariile să mai reprezinte un impediment, dar și românii care își vor rezolva problema unui loc de muncă. Se așteaptă ca programul gândit de Guvern să aibă un răsunet semnificativ cu precădere în rândul firmelor dinamice, deschise spre nou și rândul tinerilor, rezolvându-se astfel o altă provocare atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel național – șomajul în rândul tinerilor.

O condiție pe care companiile trebuie să o respecte pentru a beneficia de acest ajutor se referă la un contract de minimul cinci ani încheiat între agentul economic și fiecare dintre cei 20 de proaspăt angajați, lucru ce creează un mediu de stabilitate pentru ambele părți implicate. Pe de altă parte, pedioada de valabilitate de șapte ani a acestui proiect, 2014 – 2020, oferă șansa unei schimbări reale pe piața muncii, în sensul creării unui număr semnificativ de locuri de muncă, și în același timp oferă posibilitatea unei dezvoltări susținute și continue a mediului de afaceri.

Trei dintre cele 20 de locuri de muncă nou create trebuie să revină persoanelor care aparțin unui grup vulnerabil și defavorizat. Astfel, Guvernul demonstrează capacitatea de a rezolva în paralel o altă problemă reală, cea a incluziunii sociale a persoanelor devaforizate. Încă un plus al acestui program îl reprezintă descurajarea muncii la negru, atât de nedrept pentru anagajații care nu beneficiază de toate drepturile legale pe care le presupune încheierea unui contract de muncă. Prin condiționarea pe care o presupune schema de ajutor – angajarea în termeni legali – se rezolvă și problema încasărilor la bugetul de stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ