Paşcu, PSD: CSAT ar trebui convocat automat din cauza crizei din Ucraina

| 05 mai, 2014

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu a declarat luni că ar trebui convocat automat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din cauza crizei din Ucraina.

"Acest for are menirea să discute securitatea statului, mai ales atunci când aceasta este, să spunem aşa, pusă într-o stare de tensiune. Or aici nu avem chestiuni de genul ăsta: am avut un CSAT acum două luni, nu mai putem să convocăm altul decât în celălalt trimestru. Astea ar fi copilării, dacă n-ar fi foarte serioase! Dar nu putem să sacrificăm această chestiune pe altarul ambiţiilor unuia sau altora, chiar şi cei cu funcţii foarte înalte, cum este domnul preşedinte', a spus Paşcu la RFI, întrebat dacă CSAT ar trebui convocat automat, notează Agerpres.

Europarlamentarul PSD a adăugat că a participat de multe ori în calitate oficială şi în calitate de invitat în anii '90 la întrunirile CSAT, acesta fiind un organism menit să se ocupe de securitatea statului.

"Şi atunci CSAT-ul se convoca automat. Nu există niciun fel de discuţie, pentru că acela era forul unde erau adunate toate instituţiile cu responsabilităţi în domeniul securităţii statului. În momentul de faţă, ce se întâmplă, avem un preşedinte care are un război intern cu toată lumea, mai ales cu Guvernul şi cu domnul Ponta şi din acest punct de vedere recurge şi la această tactică de a împiedica întrunirea oficială a Consiliului numai pentru că domnul Ponta a cerut-o şi numai pentru că domnul Ponta va fi prezent acolo. Şi pe de altă parte, avem un preşedinte care în acelaşi timp vrea să fie singura voce autorizată a României, care să ia poziţie faţă de acest conflict. Vedeţi că în paralel domnul preşedinte este mereu prezent cu declaraţii, cu iniţiative, să-i determine pe americani şi pe ruşi să stea de vorbă, toate lucrurile astea par oarecum ireale, pentru că ştim foarte bine că România n-are această capacitate, însă domnul preşedinte le face tocmai pentru a se portretiza un mare om de stat internaţional', a precizat Paşcu.

El a menţionat că 'nu ne paşte un război' şi că premierul Victor Ponta nu trebuie făcut 'alarmist'.

Tag-uri: csat, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ